Datum: zaterdag 22 april 2023, 16:42 - Auteur: Redactie

Olympia ’60 strijdt en vecht zich knap voorbij DHV

In de uitwedstrijd in Zevenbergschen Hoek was Olympia de gelukkigste in 4D en nam de drie punten mee naar huis, maar zaterdag op sportpark Crispijn waren de ploegen lange tijd aan elkaar gewaagd en mocht de club uit Dongen wederom drie punten bijschrijven tegen DHV.

Zonder de geblesseerden jongelingen Merlijn Biemans en Sven de Jong begon Olympia voortvarend aan het duel tegen “Den Hoek Vooruit”. De teams deden niet veel voor elkaar onder. De meeste en de beste kansen waren wel voor Olympia. Tot tweemaal toe was Espen Voskuil dicht bij de openingstreffer. De eerste keer stuitte hij op de keeper. Zijn tweede poging ging net langs de verkeerde kant van de paal. Een kopballetje van Sam Melsen in de handen van de keeper en een geblokt schot van Nick van Wanrooij waren nog aanvullende wapenfeiten. Maar als je zelf niet scoort….. Dus sloeg DHV in de 41e minuut genadeloos toe na onvoldoende verdedigend werk aan Dongense zijde. Met een 0-1 ruststand werden de kleedkamers opgezocht.

Olympia liet het hier niet bij zitten en ging in het tweede bedrijf vol op zoek naar treffers. De doorgebroken Nick van Wanrooij werd op randje zestien neergehaald. De scheidsrechter bestrafte dit slechts met geel en een vrije trap. Die vrije trap werd door Nick net langs de kruising gekogeld.

In de 52e minuut kwam Thymo de Bruijn de aanval versterken en dat gaf al snel resultaat. Nog geen tien minuten laten kwam Espen Voskuil pardoes in balbezit voor de goal. Uit de draai maakte hij de verdiende gelijkmaker. Kort daarna kwam uitblinker Sam Melsen voor de goal maar zijn inzet miste kracht om voor een voorsprong te zorgen. Die voorsprong had Thymo de Bruijn wél in huis. Met een prachtige knal van afstand werd de 2-1 op het scorebord gezet. Deze mooie stand moest nog ruim twintig minuten verdedigd worden. DHV drong aan, maar kwam nauwelijks tot kansen waar Jesse Tennebroek de ene na de ander bal wist te onderscheppen en weg te werken. Trainer Mo Duzgun bracht nog extra fitheid in het team door in twee wisselmomenten jeugdspelers Timo de Wit, Levi Bels, Tijmen van Dongen en Tijn van Outheusden in te brengen. In een gezamenlijke krachtsinspanning wist Olympia de DHV’ers van het doel weg te houden en werden de drie punten in Dongen gehouden. Olympia’60 springt hiermee op de ranglijst over DHV en verschaft zich een mooi plaatsje in de middenmoot.