Datum: zaterdag 13 mei 2023, 16:41 - Auteur: Redactie

Olympia ’60 verslaat GSC/ODS met minimale cijfers

In 4D was Olympia zaterdag te sterk voor GSC/ODS. De Dongenaren wonnen nipt van de bezoekende zaterdagploeg uit Dordrecht.

Achterin was er een basisplaats voor de jonge Timo de Wit. Hij vervulde zijn rol met verve. Met zijn snelheid en kracht was hij zijn tegenstander prima de baas. Helaas raakte hij bij een verdedigende actie geblesseerd en moest zich laten vervangen door Thymo de Bruijn. Aanvallend kwam Olympia tot paar halve en hele kansen. Een schot van Joey Kleyberg zeilde over het doel. En een halve volley van Stef Roovers ging net aan de verkeerde kant van de paal voorbij.

Het tweede bedrijf bracht een zelfde beeld. Olympia bracht de jongelingen Joris Reinieren en Levi Bels in om meer frisheid en fitheid in het team te brengen. Olympia zette aan zonder echt gevaarlijk te worden. Maar na een voorzet van Thymo was er in de 68e minuut toch de 1-0. Espen Voskuil kreeg de bal pardoes voor de voeten en kegelde het leer in het doel. GSC/ODS , dat zowaar nog meedoet om een periodetitel, probeerde het tij nog te keren. Maar daar hadden de Dordtenaren vandaag te weinig inhoud voor.

Bij Olympia nog twee noemenswaardige momenten. Ten eerste het debuut van de zestienjarige Wesley Lok. De talentvolle speler uit de JO17-1 mocht zijn eerste minuten maken in de hoofdmacht. Tweede moment was Corné Vereggen door de supportsclub werd uitgeroepen tot ‘man of the match’. Dit ging dan niet over deze ‘match’ maar de vele ‘matches’ dat Corné leider was van het eerste. Deze wedstrijd was na tien jaar zijn laatste wedstrijd als leider en werd Corné symbolisch bedankt door de supporters.

(verslag en foto door Olympia ’60)

Olympia ’60 – GSC/ODS ZA 1-0 (0-0)
1-0 Espen Voskuil.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss