Datum: zaterdag 15 april 2023, 16:20 - Auteur: Redactie

Olympia ’60 wint alle punten in ‘kelderklasse-duel’

In Den Hout won Olympia ’60 zaterdagmiddag weer eens. De bezoekers uit Dongen klimmen zodoende weer wat weg van de onderste plekken van 4D.

Olympia’60 startte zonder de geblesseerden Sven de Jong en Osman Aslan. In de eerste helft was er geen vuiltje aan de lucht voor de mannen van Mo Duzgun. Olympia was dominant wat werd bevestigd door twee doelpunten. Na elf minuten spelen werd een corner van Thieu van der Bruggen op het hoofd geplaatst van Nick van Wanrooij. Die legde keurig terug op Sam Melsen die hierdoor de 0-1 kon aantekenen. Na ruim een half uur spelen werd de score verdubbeld. Espen mochten van de scheidsrechter door waar de grensrechter een vlagsignaal gaf. Espen speelde zich prachtig vrij en scoorde op voortreffelijke wijze de 0-2. Hierna had de uitblinker op het middenveld Joey Kleijberg nog een mooi afstandsschot in petto. Maar deze poging werd door de Den Houtse keeper ternauwernood tot corner verwerkt. Ook Espen was dichtbij zijn tweede treffer. Maar ook hier stond de goalie van Irene’58 op zijn post.

Het tweede bedrijf is er één om snel te vergeten. Olympia maakte het zichzelf moeilijk en Irene kwam terug in de wedstrijd. Keeper Jim kwam te snel en te ver uit en werd omver gekegeld. Terwijl hij op de grond lag, ging het spel verder en maakte Irene met een boog in het lege doel de 1-2. Voor de Houtenaren het sein om verder aan te dringen. Dat deden ze ook. Maar met soms kunst- en vliegwerk hield Olympia’60 stand. Met de ingevallen krachten Merlijn, Stef, Levi en Tijmen knokte Olympia’60 zich naar de overwinning. Nick werd, alleen op het doel afgaand, nog neergehaald. Het werd bestraft met een gele (geen rode) kaart en een vrije trap. De vrije trap van Nick ging rakelings over. Na een extra speeltijd van bijna negen minuten vond de goed leidende scheidsrechter het welletjes en waren de drie punten voor Olympia’60.