Datum: zondag 10 november 2019, 22:19 - Auteur: Redactie

Houdini is Beek Vooruit-fan, wéér remise in extremis

Net als vorig weekend leek het kwakkelende Beek Vooruit te verliezen op eigen veld in 2E. WSC stond net als Madese Boys zeven dagen eerder met 2-0 voor in Prinsenbeek, maar de Bredase dorpelingen sleepten in de absolute slotfase weer een punt uit het vuur en ook nog eens met een man minder.

Vorige week vertelden wij al over ontsnappingslegende Houdini. Beek Vooruit, dat heel het seizoen onderin de ranglijst bivakkeert, kwam in blessuretijd terug van een 2-0-achterstand tot 2-2. Nu, tegen een beter voetballend WSC, beleefden de Bekenaren een deja vu. Het bezoek uit Waalwijk nam brutaal de leiding en toen Jorn Sweres rood kreeg leek het gedaan met de thuisclub.

Zeker toen de gasten er 0-2 van maakten. Maar, Houdini leverde het bewijs fan te zijn van de oranjehemden, want op één of andere manier ontsnapte de tien gastheren wederom. Vijf minuten voor tijd benutte Loek Schalk een door zijn broer Joost versierde penalty en het werd ook nog 2-2 in extremis toen Joost Schalk na een indraaiende vrije trap van Joris Peeters de verlossende goal scoorde.

Beek Vooruit-trainer Arno Gabriëls legde aan Voetbalinbreda.nl uit dat zijn manschappen er alles aan hebben gedaan om een positief resultaat uit het vuur te slepen. “Wesley van Oers stond na anderhalf jaar weer in de basis en na de 0-2 gingen we één op één spelen met hem in de punt van de aanval. Ik ben blij met het punt, al schieten we er niet veel mee op.”

”Complimenten gaan uit naar onze keeper Pim Vincenten, die drie keer als winnaar te voorschijn kwam na een één op één-situatie. Net zoals Menno Baremans en Flemming Oprel had hij een nimmer aflatende instelling. De rode kaart van Sweres was overigens belachelijk. Hij wilde een voorzet geven, maar de arbiter vond het ‘te enthousiast het duel aangaan.”

De degradatiezone is dus we nog altijd een voorlopig feit voor Beek Vooruit, dat komend weekend vrij is. Op 24 november hervat het de campagne met een uitwedstrijd tegen het hoger geklasseerde en al jaren gehekelde Rijen.

Beek Vooruit – WSC 2-2 (0-1)
0-1 en 0-2 WSC, 1-2 Loek Schalk (pen.), 2-2 Joost Schalk.