Datum: woensdag 9 maart 2022, 23:22 - Auteur: Redactie

Ongelooflijk: dapper JEKA verdrinkt weer in blessuretijd

JEKA blijft in degradatienood verkeren in 2E. Het inhaalduel met RBC van woensdagavond werd, net als de voorgaande wedstrijd, op bizarre wijze verloren in extremis.

De Bredanaars van coach Ivo van Moergestel waren gehavend: keeper Dennis van Duin zat in quarantaine, Lissay Verbeeke is terug naar België en in combinatie met een aantal geblesseerde basiskrachten betekende dit alles dat RBC favoriet was op papier. Toch slaagde JEKA er in om goed te voetballen. Het leverde niets op echter. De Roosendaalse thuisclub nam de leiding. Douwe Zeegers bepaalde de ruststand op 1-1 tot tevredenheid van het uitkamp.

Toch ging het mis. Waar twee weken geleden de zege leek te komen tegen WSC gezien de 3-2-voorsprong in blessuretijd, ging het mis in de extra tijd. WSC kantelde het duel nog en won met 4-3 in Breda. En ook bij RBC stonden de Bredase Tricolores met lege handen dankzij doelpunten diep in blessuretijd. Minuut 94: 2-1. Minuut 95: 3-1. De met jeugdspelers en tweede elftal-spelers aangevulde ploeg van JEKA was logischerwijs niet te benijden.

Na afloop sprak Voetbalinbreda.nl met de verliezende aanvoerder Jules Philippart. “Het was zo ziek. We hebben goed gespeeld. weinig weggegeven zelf kansen gehad. Voetballend waren we top. We hadden zeker zes kansen. RBC was zo opgelucht dat ze wonnen. Het is jammer voor ons, maar toch wil ik complimenten maken naar onze jonge groep”, besloot de middenvelder met enige trots. Jeugd Enthousiasme Kan Alles heeft nu negen punten uit elf duels.

RBC – JEKA 3-1 (1-1)
1-0 RBC, 1-1 Douwe Zeegers, 2-1 en 3-1 RBC.