Datum: zaterdag 13 april 2024, 16:26 - Auteur: Redactie

Ongelooflijk: dolend PCP slacht koploper NEO ’25

PCP leek dood en begraven in 4F, maar kwam opeens als een raket voor de dag zaterdagmiddag. Titelkandidaat NEO ’25 schrok zich een ongeluk en verzoop in Brabantpark.

Toen de ploeg van interim-coach Errol Sint-Jago vorige week kansloos verloor bij directe concurrent SV Capelle, dat op de veilige zesde plek staat, leek de nieuwe zaterdag vijfde klasse onherroepelijk het lot te worden voor de groenhemden uit Breda-Oost. Degradatie was zo goed als zeker, maar plots leeft men weer op sportpark Lage Kant. Capelle verloor bij RWB (2-1, red.) en PCP ging geheel tegen de verwachtingen in los.

Khalid el Boujoufi opende de score pal na rust en zag later hoe Simon Loshi de glimlach nog groter maakte op alle Bredase gezichten. En het was niet over: Crea Zimmerman maakte er 3-0 van en ook Zeth Mailoa liet het vijandelijke netje bollen. Ongekende luxe in het sportief geplaagde team, dat mede door de inbreng van Mailoa en Adem Yilmaz een goede indruk achter wist te laten, voornamelijk in de tweede helft.

Want voor rust vergaten de bezoekers de trekker over te halen. PCP-goalie Mo Omar verkeerde in bloedvorm en hield de nul. Spits Mustapha Houba zag het met trots aan, zo bleek toen hij met Voetbalinbreda.nl sprak. “Complimenten aan Zeth en Adem, jongens die er niet heel het seizoen bij zijn, maar ons nu wel erg goed helpen. We waren eindelijk weer een team met erg goed voetbal, misschien is dit het begin van het wonder”, doelde de routinier op eventueel lijfsbehoud. Het gat met Capelle is nu vier punten met drie duels te gaan.

PCP – NEO ’25 4-0 (0-0)
1-0 Khalid el Boujoufi, 2-0 Simon Loshi, 3-0 Crea Zimmerman, 4-0 Zeth Mailoa.