Datum: donderdag 10 maart 2022, 22:37 - Auteur: Redactie

Ongkende luxe: herboren Advendo triomfeert opnieuw

Een week geleden wachtte Advendo in 5A nog op zijn eerste overwinning, maar donderdag boekte de club uit de Hoge Vucht pardoes zijn tweede zege op rij. HZ ’75 was het slachtoffer aan de Bastenakenstraat.

Afgelopen weekend presteerde Advendo het vooraf ondenkbare: een winstpartij op het gras van De Schutters. Na alle nederlagen en de stormschade op het complex van afgelopen maand een welkome opsteker voor de rood-witten uit Breda-Noord. Maar daar bleef het niet bij, want het inhaalduel met HZ uit Hooge Zwaluwe werd ook gewonnen.

Topscorer Kendrick Cecilia begon de avond met een goal en bepaalde de ruststand op 1-0 en na de pauze werd het er alleen maar mooier op voor de thuisclub. Routinier Remco Hendriks, één van de opgetrommelde verrassingen van de laatste tijd in de selectie van Advendo, verdubbelde de marge en uitblinker Guilliano Aparaschivei scoorde de 3-0.

Na afloop sprak Voetbalinbreda.nl met de winnende coach Omid Chaab. “We hebben vanavond, net als afgelopen zondag, verdiend gewonnen. Dit is echt leuk voor de boys en iedereen die Advendo een warm hart toe draagt.” Advendo heeft nu acht punten en mag stiekem een beetje omhoog gaan kijken in de huidige samenstelling en vorm.

Advendo – HZ ’75 3-0 (1-0)
1-0 Kendrick Cecilia, 2-0 Remco Hendriks, 3-0 Guilliano Aparaschivei.