Datum: donderdag 21 november 2019, 14:57 - Auteur: Redactie

‘PCP ZO twijfelt aan coach, zaterdagtak heeft geen punten, maar wel potentie’

PCP is dan wel de kleinste amateurclub van de Gemeente Breda, als er eenmaal onrust is lijkt het net een profclub. Zowel het zondag vierde klasse-team als het zaterdag vierde klasse-team draaien voor geen meter. Vooral bij de zondagselectie roept het weerstand op vanuit de spelersgroep. De zaterdagploeg is nieuw en boekte nog geen enkel positief resultaat, maar heeft tijd. Het krijgt ook nog positieve feedback van een concurrerende ploeg.

Eens in de zoveel tijd klimt PCP ZO uit de vijfde klasse, maar een treetje hoger gaat het al vaak mis. Na het kampioensjaar van afgelopen seizoen is het nu kommer en kwel in Brabantpark. In het bekertoernooi werden de groenhemden roemloos uitgeschakeld en in 4C staan de Bredanaars bijna onderaan met vijf uit acht duels: dat zijn er slechts twee meer dan hekkensluiter Berkdijk, dat zondag naar sportpark Lage Kant komt. Het doelsaldo is ook dramatisch. Zeventien goals voor en 35 (!) tegen. Keeper Mo Omar werd naar eigen zeggen onlangs gepasseerd omdat hij ‘te klein’ zou zijn en stopte zelfs even uit onvrede. Twee andere keepers hebben inmiddels ook al tevergeefs het doel verdedigd van de equipe van coach Peter Maaskant, die onder vuur ligt. Een speler uit de selectie, die anoniem wil blijven, nam contact op met Voetbalinbreda.nl en vertelde dat de spelersgroep hem voor het weekend weg wil hebben. “Hij is de verkeerde kapitein.”

Ondertussen draait nieuwbakken spits Ibrahim Ikililou wel naar behoren. De topschutter scoorde al zes treffers, maar speelde niet alle wedstrijden vanwege werkzaamheden. Hij zegt vertrouwen te hebben na de winterstop. “Dan komt Junior Kunga bij ons spelen, met hem speelde ik al samen bij SC Hoge Vucht. Ook Crea Zimmerman sluit binnenkort aan. Die heeft mij zoveel goals bezorgd. En er komen nog meer spelers, dus het komt goed.” Van een vertrek van zijn coach weet hij niets. “Al zet je Mourinho voor onze groep. Wij hebben teveel ego’s, veel spelers met een slechte mentaliteit, die het hoog in de bol hebben. En sommige spelers praten meer dan dat ze voetballen kunnen.” Klare taal van de gruwelijke spitta.

Bij de zaterdagploeg staat de teller in 4C op nul. Het verloor al zijn zes duels, kreeg 33 tegengoals en scoorde drie keer. De last-minute aangemelde ploeg bestaat voornamelijk uit ex-spelers van SC Hoge Vucht. Veel jonge spelers, met speler/coach Hassan Lammou als slot op de deur. Zijn formatie moet groeien en heeft tijd nodig om fit te worden. Helaas werd er al een keer een duel gestaakt en zijn er deze campagne ook al rode en gele kaarten gevallen. Bij Baronie ZA afgelopen weekend was er ook nog een vreemd incident. De politie kwam sportpark de Blauwe Kei op en verzocht een toeschouwer om zijn joint uit te maken. Ondertussen was ex-voorzitter van Barca grensrechter voor de Brabantparkers. Mooi en opmerkelijk tegelijk van ex-pastor Jan Hopman.

Toch zit er potentie in het onervaren ensemble. Baronie ZA-trainer Ricardo van den Bos liet afgelopen zaterdag weten aan ons dat hij PCP ZA wel kan waarderen. “We winnen dan wel met 6-0, maar bij rust kon het ook 3-3 staan. Ik vind het helemaal geen verkeerde ploeg. Als zij echt als een team gaan spelen en stuk voor stuk taakbewust hun opdrachten uitvoeren, dan zie ik ze bij de bovenste ploegen meedraaien. Er zitten een aantal prima voetballers tussen, maar ze moeten een hecht team gaan vormen.” Mooie woorden waar de zaterdagtak van PCP zich aan moet vastgrijpen om het debuutseizoen toch nog van enige glans te gaan voorzien. De tijd zal het leren.