Datum: zondag 16 februari 2020, 19:24 - Auteur: Redactie

Ontketend Beek Vooruit droomt van periodetitel

De opmars van Beek Vooruit in 2E houdt aan. Zondagmiddag ging de club uit Prinsenbeek op bezoek in Waalwijk, waar WSC scheel werd gespeeld.

De middenmoters maakten er een vrij spectaculaire openingsfase van: Loek Schalk trapte de eerste goal van de middag binnen, waarna Flemming Oprel en Jorn Sweres ook weer eens een doelpunt meepikten. Het was duidelijk: de (oranje) beer was los. WSC maakte er echter nog wel 1-3 van, maar topschutter Loek Schalk voltooide voor en na rust zijn hattrick: 1-5. Het slotakkoord was voor Joost Schalk, die uiteraard niet kon achterblijven in het doelpuntenfestijn.

Na een aarzelende start van de campagne zijn de Bredase dorpelingen helemaal in vorm. Dat resulteert nu in een koppositie in de ranglijst voor de tweede periodetitel. Na Carnaval kan Beek Vooruit thuis tegen titelkandidaat Cluzona die prijs in de wacht slepen, maar dan moet er wel gewonnen worden. “Hoe ik afscheid ga nemen van de club straks? Ik hoop met een prijs, we hebben alles in eigen hand”, aldus coach Arno Gabriëls tegen Voetbalinbreda.nl.

WSC – Beek Vooruit 1-6  (1-4)
0-1 Loek Schalk, 0-2 Flemming Oprel, 0-3 Jorn Sweres, 1-3 WSC, 1-4 en 1-5 Loek Schalk, 1-6 Joost Schalk.