Datum: zondag 19 mei 2019, 16:16 - Auteur: Redactie

Oppermachtig Gilze geeft Groen-Wit stof tot nadenken

Groen-Wit deed er in de strijd om de nacompetitie blijkbaar goed aan te verliezen van Gilze. Maar met dubbele cijfers verliezen richting een eventueel toetje is voor niemand goed in 3B.

De situaties voor periodetitel aan het eind van een seizoen zijn gecompliceerd. Voor Groen-Wit kwam het er op neer dat directe concurrent Gilze moest winnen, zodat ze periodekampioen werden en aan het eind van de rit de top drie een periodetitel door gaat geven omdat één van die ploegen kampioen zal worden. De Bredanaars verloren dus in principe met opzet, al waren de 9-0-cijfers vreselijk voor coach Martijn van Galen en zijn ploeg.

“Gewoon een off-day. We misten een handvol basisspelers ook. Gilze was gewoon veel te goed en wij heel slecht. We wisten dat we vandaag niet moesten winnen, maar het is dat directe concurrent Bavel in extremis nog een punt redde bij Waspik, anders hadden we nu al een periodetitel behaald. We staan nog drie punten voor, dus wij moeten volgend weekend tijdens de laatste speelronde minimaal een punt halen tegen SCO op eigen veld.”

Verliezen is echter iets wat niet bij de ex-profvoetballer past”, zo gaat hij verder in gesprek met Voetbalinbreda.nl. “Ik heb nog geprobeerd de spelers de motiveren om te winnen, maar helaas was het vandaag helemaal niks. Ik zit al twee weken met een knoop in mijn maag, want ik haat verliezen.” Kortom, als Groen-Wit komende zondag niet verliest van SCO, dan mag het de nacompetitie om promotie in. Verliest het wel, dan doet Bavel dat als het UVV ’40 klopt.

Gilze – Groen-Wit 9-0 (4-0)
1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 5-0, 6-0, 7-0, 8-0 en 9-0 Gilze.