Datum: zaterdag 9 maart 2024, 16:16 - Auteur: Redactie

Ook DESK verslaat SCO: Oosterhoutse promovendus is het spoor bijster

Lang stond promovendus SCO fier aan kop in 3D, maar van die heerschappij is helemaal niks meer over. De Oosterhouters verloren zaterdag van DESK: alweer de vijfde nederlaag uit de laatste zes duels (één gelijkspel).

Waar SCO minimaal een gelijkspel verdiende, zat het vandaag niet mee. In een gelijk opgaande wedstrijd kwam DESK snel op voorsprong, nadat de scheidsrechter een voor iedereen duidelijke overtreding op Ferri Kastelijns niet bestraft had en het bezoek uit Kaatsheuvel vanuit de tegenstoot 0-1 scoorde. De gastheren kregen een paar kleine kansen en leken te gaan rusten met een 0-1-achterstand, maar vanuit het niets maakte DESK 0-2.

Na rust een beter SCO en een licht overwicht. De verdiende de 1-2 viel, maar werd afgevlagd voor buitenspel, niemand wist waarom. Tien minuten voor tijd volgde de terechte aansluitingstreffer van Delano van Dongen met een kopgoal. De Oosterhouters zetten nog aan voor de gelijkmaker, maar die niet meer. Na afloop sprak Voetbalinbreda.nl met SCO-trainer Maike Cohen.

“Dit is een zure nederlaag, maar net als vorige week heb ik strijd gecombineerd met goed voetbal gezien. DESK is een goede ploeg die ook wil voetballen. Geen schande om van te verliezen, al was dit niet geheel terecht vandaag. We zitten in de hoek waar de klappen vallen, maar met deze inzet en spelopvatting weet ik zeker dat het kwartje weer de goede kant op gaat vallen.”

SCO – DESK 1-2 (0-1)
0-1 en 0-2 DESK, 1-2 Delano van Dongen.