Datum: zondag 30 oktober 2022, 18:09 - Auteur: Redactie

Ook JEKA is diep onder de indruk van koploper RBC

In het Roosendaalse stadion was JEKA zondagmiddag kansloos. RBC veegde in 2C de Bredase bezoekers hardhandig van de mat.

De voormalige profclub drong logischerwijs van meet af aan al aan, maar JEKA kapituleerde voor de pauze niet. Toen de tweede helft echter twee minuten bezig was, scoorde het bezoek uit Breda een eigen goal en toen was het gedaan met de ploeg van trainer Ivo van Moergestel. Ex-Baronie-talent Jay-Jay Meierdres verdubbelde de marge en de 3-0 en 4-0 kwamen van hun heerlijke Braziliaanse spits Zé Lucas.

Het slotakkoord was voor nog een ex-speler van Baronie. Bredanaar Emile Linkers scoorde een penalty en liet daarmee de eindstand bepalen. Voetbalinbreda.nl sprak na de zeperd van JEKA met captain Jules Philippart. “RBC is echt een heel goed team. Overal loopt kwaliteit rond. De goal viel te snel in de tweede helft. Zij gaan zeker kampioen worden in onze competitie, het is echt een goede ploeg.”

RBC – JEKA 5-0 (0-0)
1-0 eigen doelpunt, 2-0 Jay-Jay Meierdres, 3-0 en 4-0 Zé Lucas, 5-0 Emile Linkers (pen.).