Datum: maandag 29 april 2024, 01:43 - Auteur: Mica de Montigny

Oosterhout-captain Jari van Helvoort keert terug bij TSC

Na drie jaar op sportpark de Contreie vindt Jari van Helvoort (foto) het genoeg geweest. De 28-jarige verdediger keert terug naar stadsgenoot TSC en legt aan Voetbalinbreda.nl uit waarom.

De voetballende verdediger speelde vanaf zijn zeventiende jaar tot zijn 25ste al in het eerste van TSC, maar koos in 2021 voor een avontuur bij Oosterhout. Hoe kijkt hij terug op die periode? “Het waren drie mooie jaren. Het is een volksclub die mooie stappen zet, met veel leuke mensen die het beste voor hebben met de vereniging, maar mijn hart ligt toch op de Warandelaan”, doelt Van Helvoort op het sportpark van TSC.

Het ex-talent van onder meer NAC Breda en Willem II/RKC Waalwijk kan niet wachten om zijn vrienden bij de blauwe ploeg weer te zien binnen de krijtlijnen. “Ik heb een mooie tijd gehad bij VV Oosterhout, maar het is nu tijd om terug te keren. Het is een gevoel. Ik ga weer met goede vrienden spelen zoals Ryan Snoeren, Sjak Blokdijk en Joury den Boogert. De zondag eerste klasse? Dat lijkt me een mooie uitdaging.”

TSC krijgt zoals op deze website al bekend is geworden ook de beschikking over TVC Breda-aanvoerder Leroy van Berkom. Van Helvoort is de tweede nieuwe defensieve kracht voor de ploeg van trainer Ad Looijmans, die daarentegen wel Tim Rubenkamp naar Dongen laat vertrekken. Marnix van der Velden stopt op zijn beurt.