Datum: zondag 16 april 2023, 22:58 - Auteur: Redactie

Oosterhout vloert directe degradatie-concurrent Rijen

Beide rivalen in 2D wisten dat een nederlaag uit den boze was zondagmiddag, maar Rijen kon hem niet voorkomen. Oosterhout zette voor eigen publiek een grote stap richting handhaving.

Oosterhout draait een kleurloos seizoen, maar toen er vorig weekend weer werd verloren viel het woord degradatie iets te vaak. En terecht, want de positie op de ranglijst was penibel, maar tegen Rijen kwam het goed. Uitgerekend het Rijen dat zelf nog erger in degradatienood verkeert.

Diae Abjij opende de score, waarna spits Sandro Ariza (foto) de marge voor rust nog verdubbelde. Uiteindelijk bracht Joost Broeders de spanning terug in de wedstrijd namens de bezoekers, maar was het Timo Schollaardt die het thuiskamp even later weer in extase bracht.

Bij die 3-1-stand tekende Yassin Ben Messaoud toen voor het slotakkoord: 3-2. Zijn goal kwam te laat voor een positief resultaat, tot oplichting van doelpuntenmaker Ariza, die na afloop met Voetbalinbreda.nl sprak.

“Het was alles of niets vandaag voor ons, deze moesten we winnen. Voetballend kunnen we beter, maar Rijen speelde fysiek en daardoor werd het soms teveel vechtvoetbal. We hadden genoeg counter kansen op 4-1, maar in de slotminuut werd het nog 3-2.”

“Hier word ik niet blij van. Als je zo snel met 1-0 achterkomt loop je inderdaad achter de feiten aan”, reageert Rijen-coach Jeremy Buchly. “We hebben voldoende kansen gecreëerd, alleen ontbrak het ons aan overtuiging vanmiddag.”

Oosterhout – Rijen 3-2 (2-0)
1-0 Diae Abjij, 2-0 Sandro Ariza, 2-1 Joost Broeders, 3-1 Timo Schollaardt, 3-2 Yassin Ben Messaoud.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss