Datum: zondag 3 maart 2024, 15:19 - Auteur: Redactie

Oosterhout komt op eigen terrein net tekort tegen koploper

Oosterhout blijft toch nog kwakkelen in 3B. Zondagmiddag leed de degradant een nederlaag tegen koploper Rijen.

Beide clubs speelden vorig seizoen in de tweede klasse, maar Rijen toont aan meer potentie te hebben om weer naar dat niveau terug te keren. Ondanks dat maakte Bjorn Moerenhout er 1-0 van voor eigen publiek. Rijen drukte de thuisclub het eerste bedrijf met de rug tegen de muur, maar moest op zoek naar eerherstel op het scorebord.

En dat kwam er ook met de gelijkmaker. De zwart-witten bleven gevaarlijk op de counter, terwijl de geel-groenen niet veel soeps deden met hun vele balbezit in het verdere verloop van de wedstrijd. Op het moment dat een gelijkspel in de maak leek, zakte een speler van de bezoekers in elkaar en kwam er zelfs een ambulance aan te pas.

Bijgekomen van de schrik kreeg Oosterhout nog een relatief schokje te verwerken, want in de 100ste minuut maakte Rijen de winnende goal. “Ik hoop dat het nu goed gaat met die speler, want het zag er niet goed uit. Wij hadden een goed strijdplan gekozen, maar verliezen  helaas”, aldus Oosterhout-aanvoerder Jari van Helvoort tegen Voetbalinbreda.nl.

Oosterhout – Rijen 1-2 (1-0)
1-0 Bjorn Moerenhout, 1-1 en 1-2 Rijen.