Datum: zondag 24 september 2023, 16:41 - Auteur: Redactie

Op wraak belust SAB rekent eenvoudig af met Advendo

In 5B rekende SAB zondagmiddag koeltjes af met Advendo. De degradant uit Ruitersbos kent zo een prima start, waar de verliezers uit de Hoge Vucht een valse start ervaren.

Op sportpark ‘t Kadijkje, dat is vernieuwd deze zomer waardoor Advendo geen fatsoenlijke voorbereiding kon draaien, waren de bezoekers uit Ruitersbos favoriet. En die favorietenrol kon SAB in de eerste helft niet waarmaken. Sterker nog, de Sint Anna Boys zagen hoe Marciano Grando tot twee keer toe verzuimde om te scoren. Gesterkt door nieuwe spelers als Rivelino Resort en Nathan Ngamolo kon nieuwbakken coach Richard Hoogkamer echter geen beroep doen op Kasthuran Chelliah. Hij zou minuten gaan maken na zijn mislukte avontuur van vorig jaar bij PCP, maar blesseerde zich eerder op de dag in het tweede van Advendo. Maar het is wel een teken aan de wand dat er mogelijkheden zijn binnen de selectie uit Breda-Noord.

Scoren deed SAB na rust wel. En hoe. Jules van de Pol opende het bal, waarna de van JEKA teruggekeerde Jordy den Tenter de marge verdubbelde: 0-2. De derde uitgoal kwam op naam van Simon Tesgezab, waarna spits Diego Jansen de eindstand op 0-4 liet bepalen. Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met beide kampen. “Voor rust was het spannend en kregen we kansen. Maar we hebben na rust verloren op conditioneel vlak”, gaf Advendo-spits Kendrick Cecilia toe na afloop. Namens de winnaars van coach Martijn Malinka sprak doelpuntenmaker Den Tenter. “Of dit een logische zege was? Ja, we moesten wel winnen. We speelden echter matig voor rust, maar liepen na de pauze uiteindelijk gemakkelijk uit.”

Advendo – SAB 0-4 (0-0)
0-1 Jules van de Pol, 0-2 Jordy den Tenter, 0-3 Simon Tesgezab, 0-4 Diego Jansen.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss