Datum: zaterdag 20 november 2021, 23:09 - Auteur: Redactie

Opgeleefd ‘Boeimeer onder 23’ onderuit bij SSC ’55

Met Jurian van Ham als nieuwe hoofdcoach heeft Boeimeer besloten een doorstart te maken in 4D. Met het overgehevelde ‘Onder 23-team’ is de selectie uit de Haagse Beemden klaar voor de rest van het seizoen, maar SSC ’55 werkte zaterdagmiddag niet mee aan al dat goede nieuws.

Allereerst even de twijfel die er was na het vertrek van coach Meindert Dijkstra. Vanwege een gebrek aan mankracht speculeerde men over het terugtrekken van het eerste team, maar vrijdag kwam daar opheldering over vanuit de club. “De afgelopen periode bestond er onzekerheid omtrent de continuïteit van Boeimeer Zaterdag 1. Dit als gevolg van onvoldoende fitte en beschikbare spelers aan de ene kant en het feit dat Meindert Dijkstra heeft besloten om zijn functie als Hoofdtrainer neer te leggen aan de andere kant.”

“De laatste dagen is hard aan een doorstart gewerkt en we zijn zeer verheugd om te melden dat de vele gesprekken tot een succesvolle uitkomst hebben geleid. Naast een selectie van voldoende omvang hebben we Jurian van Ham bereid gevonden om tot aan de winterstop de functie van Hoofdtrainer Boeimeer Zaterdag 1 ad interim te bekleden. Dit biedt ons de benodigde tijd om tot een structurele invulling van deze belangrijke positie te komen.”

“Jurian is al vele jaren aan Boeimeer verbonden. Hij is sinds zijn vijfde lid en momenteel reeds 16 jaar actief als trainer van diverse selectieteams binnen onze Jeugdafdeling en is dit zijn 2e seizoen als trainer van Vrouwen 1”, zo stond de uitleg op de website van de Koningsblauwen. Van Ham is nu samen met Grad Damen verantwoordelijk voor de selectie van sportpark Heksenwiel, waar slechts vijf van de originele selectie over zijn gebleven, aangevuld dus met de ‘Onder 23-spelers’.

En dan de wedstrijd zelf. Alhoewel SSC de leiding nam, was het Mikey Damen (foto) die de verdiende gelijkmaker aan liet tekenen. Boeimeer rook bloed en zocht naar de zege, maar ondanks het betere spel van de Bredanaars stond het opeens 2-1. Uiteindelijk viel de 3-1 nog omdat de bezoekers veel risico namen in jacht op een punt. Een gemiste kans voor Boeimeer, maar de ploeg trainde pas één keer onder de nieuwe technische staf en is dus meer dan hoopvol voor een goede nabije toekomst.

SSC ’55 – Boeimeer 3-1 (1-0)
1-0 SSC ’55, 1-1 Mikey Damen, 2-1 en 3-1 SSC ’55.