Datum: zondag 27 september 2020, 15:25 - Auteur: Redactie

Groen-Wit vs Terneuzen gestaakt: arbiter omver geduwd

Groen-Wit en Terneuzen maakten er zondagmiddag in 3B een spektakelstuk van, maar een winnaar kwam er nog niet. De wedstrijd is niet uitgespeeld in aan de Postillonstraat. “De scheidsrechter, een vervangende, floot alles tegen ons. Echt alles.”

Weer eens een zinloze middag, ditmaal op het veld van Groen-Wit, waar Terneuzen drie keer scoorde en de club uit Princenhage ook. Dirk Goudbeek, Jonathan van Haperen en Yassine el Allouchi deden dat knap. Maar het ging alleen maar over de scheidsrechter, voor wie het thuiskamp geen goed woord over had. Na een rode kaart voor de thuisploeg en pingels tegen, liepen de gemoederen op.

“De scheidsrechter maakte ons het doorspelen onmogelijk”, begint Groen-Wit-trainer Martijn van Galen zijn tirade. “We speelden een topwedstrijd, maar de scheids floot alles tegen ons. Hij liet zelfs een penalty om niks overnemen, het was een vervangende arbiter die duidelijk de wedstrijd kapot helemaal kapot floot, expres. Waarom? Dat kan ik niet uitleggen. Alles tegen ons fluiten, echt alles. Provocatief.”

Op het filmpje, dat bij vele voetbalvolgers inmiddels rondcirculeert, is te zien dat er commotie is omtrent een beslissing. Een onbekende toeschouwer loopt op hem af, geeft hem een zetje en de leidsman stort ter aarde. Gele kaart voor een schwalbe? Of moet men gewoon van elkaar afblijven? Oordeelt U zelf hier onder, want Voetbalinbreda.nl is na vele negatieve ervaringen in dit kader de laatste jaren helemaal klaar met deze onzin.

Groen-Wit – Terneuzen 3-3 (2-2) gestaakt in de 85ste minuut
0-1 Terneuzen, 1-1 Dirk Goudbeek, 1-2 Terneuzen, 2-2 Jonathan van Haperen, 2-3 Terneuzen, 3-3 Yassine el Allouchi.