Datum: zondag 20 november 2022, 16:08 - Auteur: Redactie

Opnieuw krankzinnige uitslag, maar deze keer in het voordeel van DIA

De reeks van bizarre resultaten bij duels van promovendus DIA gaat door. Na de 3-3, 2-2, 4-4, 3-4, 2-2 en 3-4 van de afgelopen zes speelronden, werd er zondag in 3B eindelijk gewonnen. En in stijl: 3-4 op curieuze wijze bij Waspik.

Sinds de komst van coach Alkan Uzun is één ding zeker in Teteringen: wedstrijden van de Bredase dorpelingen en onwijs vermakelijk. Ze liepen tot aan zondagmiddag niet altijd goed af, maar daar kwam eindelijk een eind aan. Op sensationele wijze zou DIA winnen, al leek het daar in de eerste helft totaal niet op. Waspik was simpelweg beter en nam terecht de leiding voor eigen publiek: 1-0 tijdens de rust.

In de tweede helft beet het bezoek meer van zich af, maar kwam Waspik alsnog op 2-0. Een hard gelag voor het meegereisde publiek, dat vanaf dat moment de gekste minuten meemaakte tot dusver. Amine el Kaddouri verzorgde de aansluitingstreffer en Remco Sluijk (foto) liet de bordjes na een uur spelen in evenwicht hangen. Menno van Vliet zette de boel erna zelfs even in vuur en vlam: 2-3.

Toch sloeg het noodlot toe voor DIA: twee minuten voor tijd gaf de scheidsrechter een discutabele penalty aan de thuisclub en die werd gretig geprikt. Het stond 3-3 en de geel-zwarten leken in mineur. Maar in blessuretijd was er nog een corner voor de gasten en die werd door wie anders dan Sluijk tegen de vijandelijke touwen gekopt: 3-4 en een explosie van vreugde in het uitkamp. Einde wedstrijd.

Voetbalinbreda.nl sprak na de geweldige triomf met matchwinner Sluijk. “Op basis van de eerste helft wonnen we niet terecht, maar wel op basis van de tweede helft. De strijd die we geleverd hebben was top. Het is fijn dat het dan een keer onze kant op valt. Zeker nadat zij die onterechte pingel kregen vlak voor tijd en we er vanuit gingen dat we opnieuw een wedstrijd gelijk zouden spelen.”

“Dan is het uiteraard fantastisch om die winnende goal in blessuretijd binnen te knikken. Dit zijn voor ons drie hele belangrijke punten en deze lijn moeten we doorzetten. Hoe we het voor elkaar krijgen om week in week uit van die doelpuntrijke uitslagen neer te zetten weet ik ook niet, maar deze overwinning was verdiend en we zijn er uiteraard heel erg blij mee”, aldus de jonge aanvalsleider.

Waspik – DIA 3-4 (2-1)
1-0 en 2-0 Waspik, 2-1 Amine el Kaddouri, 2-2 Remco Sluijk, 2-3 Menno van Vliet, 3-3 Waspik, 3-4 Remco Sluijk.