Datum: maandag 29 augustus 2022, 20:34 - Auteur: Redactie

OSS ’20 poetst heerlijke vrije trap Baronie volledig weg

Derdedivisionist Baronie verloor zondagmiddag in de slotfase van OSS ’20. De promovendus uit Breda kwam nog wel op voorsprong door een fantastische spelhervatting.

Viel het dubbeltje vorige week tegen HSC’21 nog de goede kant op dit keer werd Baronie geconfronteerd met de andere kant van de medaille. Voor een tegenvallend opgekomen publiek (oorzaak Formule 1?) werd de thuisclub na de hervatting met de neus op de feiten gedrukt. Na een moeizame eerste helft bleek de tegenstander net iets geroutineerder en net iets meer in huis te hebben dan de kersverse derdedivisonist. Omdat Baronie na rust niet meteen wist door te drukken gaf het de tegenstander de gelegenheid om langzamerhand de wedstrijd terug in de greep krijgen. Dat resulteerde uiteindelijk ook in een onnodige 1-2 nederlaag. Onnodig omdat de thuisclub genoegen had moeten nemen met één punt. Oss ’20 bleek een geroutineerde tegenstander die weet wat het voetbal op dit niveau precies inhoudt. De thuisclub was qua voetbal zeker niet de mindere maar bleek op details te worden afgetroefd. De ploeg van trainer Roy de Haan speelde net iets volwassener om Baronie in de slotfase alsnog te verrassen. Baronie had aanvankelijk ondanks de nodige voorinformatie duidelijk problemen met het hoog druk zetten door de tegenstander. De bezoekers hadden in de aanvangsfase daarom het initiatief terwijl Baronie zoekende was. Oss’20 was weliswaar dreigend maar beet nooit door. Niettemin moest Townsend uit een corner van Van de Vorst op de doellijn een kopbal van Pijnenburg pareren. De bezoekers waren op het middenveld vaak de bovenliggende partij maar na een klein half uur vocht Baronie zich terug in de wedstrijd. Dat resulteerde in een vrije trap van De Graauw die rakelings naast vloog terwijl even later ook Mohammad het doel net niet wist te vinden. Oss ’20 was weliswaar dreigend maar kwam zelden tot uitgespeelde kansen zodat de wedstrijd volledig in balans bleef. Nadat Baroniedoelman Van Butselaar een van richting veranderde vrije trap van Eltink met een uiterste krachstinspanning tot corner had verwerkt was het even later spelmaker De Graauw (foto) die het aandringende Oss’20 onverwacht voor een voldongen feit stelde. Zijn magistrale vrije trap van even buiten het strafschopgebied verdween op slag van rust linea recta in de kruising 1-0.

Na de hervatting leek de thuisclub de voorsprong meteen te verdubbelen. Na een prima 1-2 combinatie tussen De Graauw en Sander Wirix wist Van Ginkel de bal echter alsnog van de lijn te halen. Dat had zomaar de beslissing kunnen zijn in een wedstrijd tussen twee nagenoeg gelijkwaardige ploegen. Dat er op het niveau van de Derde Divisie andere wetten gelden werd helaas al snel duidelijk. Een vrije trap van de zijkant van Engelen belandde op het gretig knikkende hoofd van de inkomende Peltzer die uitermate fraai voor de gelijkmaker zorgde 1-1. Baronie was echter niet meteen van de kook en zette zich nogmaals schrap. Na een fraaie dubbele 1-2 combinatie tussen de gebroeders Wirix was het Jens die zijn ploeg weer aan de leiding leek te helpen maar Oss’20-doelman Hoefnagels wist diens inzet alsnog tot corner te degraderen. Daarna golfde het spel op en neer met wisselende mogelijkheden voor beide ploegen. Van Sonsbeek was voor de bezoekers met een kopbal nog knap gevaarlijk maar raakte de bal niet vol. Baronie probeerde het wel maar kon geen echt uitgespeelde kansen meer creëren. Het enigszins volwassener spelende Oss’20 bleek daarentegen gevaarlijker. Nadat invaller Peltzer eerst nog een gigantische mogelijkheid liet schieten was het vlak voor tijd Van de Vorst die een bekeken teruggelegde bal vanaf de rand van het zestienmetergebied meer dan fraai in de verre kruising schoot 1-2. Daarmee kreeg de thuisclub het deksel op de neus en mag het op zoek naar een antwoord op de wetten die gelden in de Derde Divisie. Als het goed is lijkt dat echter maar een kwestie van tijd omdat de kwaliteiten van de ploeg daar meer dan garant voor moeten staan.

(verslag door Baronie-watcher Frans Mertens en foto door Marcel Mol)

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan. Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss

Baronie – OSS ’20 1-2 (1-0)
1-0 Noël de Graauw, 1-1 en 1-2 OSS ’20.