Datum: dinsdag 15 februari 2022, 19:26 - Auteur: Mica de Montigny

Oualid Saadouni wordt de nieuwe trainer van Groen-Wit

Wij meldden het al in onze Podcast van maandagavond: Oualid Saadouni (foto) wordt de nieuwe hoofdtrainer van Groen-Wit. Dit bevestigde hij dinsdagavond aan Voetbalinbreda.nl, inclusief het feit dat Ahmed Kasmi zijn assistent wordt.

Saadouni (33) speelde zijn leven lang bij Groen-Wit, was aanvoerder en kind van de club, maar deed de laatste seizoenen steeds minder mee. Zijn professionele zaalvoetbal-loopbaan bij FC Eindhoven en aanvoerderschap van het Nederlands nam teveel tijd en energie in beslag. Maar na de zomer staat hij langs de zijlijn en de ervaren middenvelder krijgt het volste vertrouwen van de club uit Princenhage.

“Wanneer dit begon te spelen? Toen Martijn van Galen aan had gegeven dat hij naar Baronie zou gaan. Het bestuur heeft mij toen gepolst, wat betreft mijn ambities. Toen heb ik aangegeven dat ik zeker ambities heb in het trainersvak. Daarna is het eigenlijk snel gegaan. Vanavond hebben we de puntjes op de i gezet en zijn we tot een akkoord gekomen. Ik teken een 3-jarig contract”, vertelt Saadouni aan ons.

“Ik ga UEFA B trainerscursus volgen vanaf september. Ik ben blij met het vertrouwen van Groen-Wit. Ik krijg alle tijd en vrijheid om iets te bouwen, ik mag fouten maken, dus geen druk. Mijn trainersloopbaan vervolg ik stap voor stap. Ik blijf gewoon nog zaalvoetballen naast het trainerschap. Eerst moet ik mijn diploma halen en knallen bij Groen-Wit. Ik heb er in ieder geval zin in.”