Datum: zaterdag 1 oktober 2022, 21:27 - Auteur: Redactie

‘Oude bekende’ Emile Linkers slacht zwak Beek Vooruit

Deze zomer gaf hij op Voetbalinbreda.nl nog een spraakmakend interview na zijn terugkeer in Nederland vanuit Indonesië: zelfverzekerd, uitgesproken en gemotiveerd. Emile Linkers (foto) liet het zaterdagavond zien tegen Beek Vooruit in 2C, waar RBC de club uit Prinsenbeek pijn deed dankzij vier treffers van de ex-prof.

De bezoekers van coach Jack Sweres wisten op voorhand dat het in het Roosendaalse stadion moeilijk zou worden, maar toen de bal er na drie minuten al in lag namens de thuisclub, was het vrezen voor meer. Linkers, die op deze website nog aan had gegeven enkele maanden terug niet minder te zijn dan de meeste Eredivisie-spitsen, kopte de 1-0 binnen, maakte de 2-0 ook fraai en bepaalde de ruststand hoogstpersoonlijk op 3-0.

Uiteindelijk maakte hij ook nog de 4-0, vooraleer Loek Schalk vlak voor tijd een penalty mocht scoren. Na de 6-1-zege van vorig weekend staan de Bredase dorpelingen nu weer met beide benen op de grond. Voetbalinbreda.nl sprak na de zeperd met rechtsback Bas Frijters. “We waren gewoon slecht in de eerste helft. RBC was een maatje te groot voor ons. Het is een goede ploeg, maar wij presteerden echt ondermaats.”

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss

RBC – Beek Vooruit 4-1 (3-0)
1-0, 2-0, 3-0 en 4-0 Emile Linkers, 4-1 Loek Schalk (pen.).