Datum: zondag 6 november 2022, 17:05 - Auteur: Redactie

OVV ’67 blijft gedeeld koploper na uithaal tegen De Schutters

OVV ’67 is bloedserieus dit seizoen in 5A. Zondagmiddag won het weer, waardoor de koppositie met Gloria UC gedeeld blijft. De Schutters werd overigens keurig geklopt na een knotsgek begin van de wedstrijd in Oosteind.

De Schutters, een laagvlieger in 5A. Met het oog op de eerste periode moest OVV deze pot winnen en dat heeft het ook gedaan, al had de score hoger uit moeten vallen. In de tweede minuut gaf de scheidsrechter een vrije trap in de zestien meter aan De Schutters na een vermeende terugspeelbal van OVV: een discutabele beslissing die hen de voorsprong bracht. In de vierde minuut maakt Omar Al Zoubi de gelijkmaker en in de zesde minuut de 2-1: wat een begin.

OVV was de betere ploeg en kwam in de 31ste minuut op een 3-1-voorsprong door een terecht gegeven penalty, die feilloos werd binnen geschoten door Musa Demirtas. Na die pingel kreeg een speler van De Schhutters een tweede gele kaart en moest dus vertrekken. Ruststand was 3-1. Na de rust was de thuisclub heer en meester en maakte Marco Carvalho Apolonia de soort van verlossende 4-1 en Ali Eren Yazici de 5-1 en wederom Demirtas de 6-1.

Voetbalinbreda.nl belde na afloop even met de winnende coach Fatih Kaya: “Een wedstrijd die wij met minimaal dubbele cijfers hadden moeten winnen. Volgende week spelen we tegen HZ ’75 en de week erop, wie weet, een wedstrijd om de eerste periodetitel.”