Datum: zondag 24 maart 2024, 18:15 - Auteur: Redactie

OVV ’67 boekt gouden zege bij koploper Gloria UC

In 5B greep OVV zondag de laatste strohalm als het gaat om de droom van promotie via de eventuele nacompetitie. Nota bene bij titelfavoriet Gloria won de ploeg uit Oosteind dankzij een goal van zijn nieuwe sterspeler.

Na de onverwachte verliespartij van vorige week tegen VCW uit Wagenberg stond vandaag de topper op het programma tegen de nummer 1 uit de competitie Gloria UC. De thuiswedstrijd werd eerder dit seizoen kansloos verloren met 1-5 dus de geelhemden hadden nog een appeltje te schillen met de koploper. OVV wist wat het moest doen en dat is winnen. OVV begon prima aan de wedstrijd en liet geduldig de bal rond gaan, Gloria zakte in en liet OVV aan de bal er werd geen druk gezet. Gloria deelde een speldenprikje uit en die bal werd simpel door de keeper van OVV gepakt. Een goed opgezette aanval die werd geleid door Tygo van Tilburg en Sefa Yalcindag, waar laatstgenoemde Diogo Apolonia Carvalho wegstuurde, die op zijn beurt de bal goed voor gaf, OVV had drie spelers in de 16 meter waar de bal uiteindelijk voor de voeten van Maamar kwam, maar die schoot en de bal werd geblokt door een speler van Gloria. De eerste grote kans was een feit, er zouden er meer volgen.

Niet veel later was het Lars Weterings die goed vrij gespeeld werd door Yalcindag doorbrak op links na een goede actie en de bal perfect voor gaf en het Mounir Maamar was die bij de eerste paal de bal op de paal schoot: tweede grote kans voor de geelhemden. OVV bleef dominant en de verdediging stond goed, de gasten voetbalden er met goed combinatievoetbal makkelijk doorheen, waar Gloria gevaar probeerde te stichten met ballen achter de laatste linie van OVV. Het was de behendige Yalcindag, die na een opgezette aanval van Van Tilburg en de sterk spelende Samir Medic, waar laatstgenoemde na een goede actie binnen door Yalcindag inspeelde die op zijn beurt zich knap vrij speelde en verwoestend uithaalde en dat zwabberschot werd ternauwernood gestopt door de goed keepende doelman van Gloria. Een doelpunt hing in de lucht, niet veel later de grootste kans voor OVV. Een uittrap van de goed keepende doelman van OVV werd niet goed beoordeeld door de laatste linie en de uitkomende keeper van Gloria, de verdediger chipte de bal weg en die viel voor de voeten van Maamar, die op zijn beurt de bal alleen in het lege doel hoefde te leggen waar de keeper uit zijn doel was, maar hij ging nipt naast.

In de 43ste minuut was het dan eindelijk raak, na een ingooi van Van Tilvurg op de hard werkende Diogo, die op zijn beurt de bal op Wahid Abdoulaye liet vallen, waar hij de vrij komende Mounir Maar zag en hem inspeelde. Mounir maakte een goede actie naar binnen en schoof de bal fantastisch in de verre hoek: stand 0-1. De voorsprong was dik en dik verdiend en dit was tevens de ruststand.

Na de rust kwam OVV goed uit de kleedkamer en moest nog 45 min aan de bak om de overwinning veilig te stellen. OVV was in de tweede helft dominant en stond goed, Gloria werd bij vlagen door goed combinatiespel weggespeeld door OVV. Dit resulteerde in verschillende kansen voor de geelhemden, maar geen resultaat, Gloria daarentegen probeerde door middel van lange ballen gevaarlijk te worden, maar de verdediging van OVV stond als een huis. Uit een tegenaanval na de bal te hebben veroverd uit een corner werd de diepgaande Wahid op rechts vrij gespeeld, die op zijn beurt de bal perfect aan Diogo meegaf. maar hij miste voor het doel wat scherpte. OVV bleef redelijk simpel overeind tot het laatste fluitsignaal en toen de scheidsrechter de wedstrijd af floot was de vreugde groot bij OVV en konden de geelhemden drie cruciale punten bijschrijven aan hun totaal.

“We wilden ons revancheren op de verloren wedstrijd van vorige week en al helemaal op de eerder gespeelde wedstrijd tegen Gloria eerder dit seizoen toen we dik hadden verloren. Ik had er voor gekozen om het iets anders weg te zetten en meer vanuit een compacte organisatie gecontroleerd te spelen. Er was wel wat positieve spanning voor de wedstrij,  maar dat is normaal, je speelt tegen de nummer 1 en wil je mee blijven doen, dus dan moesten wij winnen, daar was iedereen zich van bewust. We startten goed, hielden ons aan de gemaakte afspraken, waren dominant en comfortabel aan de bal, wonnen onze duels, kortom speelden een wedstrijd waarin alles klopte en wij als team voor elkaar iets over hadden. Ik wist vooraf dat Gloria wat inzakt en gevaar probeert te stichten met lange ballen richting hun vleugelaanvallers en met lopende mensen in de as. Wij stonden bij balbezit van Gloria wat lager in het veld waardoor de ruimte achter de laatste linie niet te bespelen was voor hun, als die bal dan toch gespeeld werd was deze een prooi voor onze verdedigers. Wij vergaten alleen de genadeklap uit te delen waardoor je het onnodig spannend houd. Er werd twee keer een aanval afgevlagd door hun grensrechter waar van buitenspel absoluut geen sprake was, maar goed al met al hebben wij dik verdiend gewonnen in het hol van de leeuw.

“Ik ben trots op het team en de prestatie die ze hebben weg gezet tegen een goede tegenstander, wat ook gemeld mag worden is dat Lars Weterings een speler uit de eigen jeugd en spelend in het tweede elftal zijn basisplaats op linksback heel goed heeft ingevuld en zich goed heeft staande gehouden in een belangrijk duel tegen de nummer 1. Wij hebben nu in ieder geval alles in eigen hand om die felbegeerde vierde plaats, er zijn nog vijf wedstrijden te gaan en die bekijken wij van wedstrijd tot wedstrijd en wellicht ligt er op het eind toch iets moois in het verschiet en of dat zo is gaan wij met zijn allen meemaken”, aldus OVV-trainer Fatih Kaya met een heerlijk en uitgebreide reactie aan het adres van Voetbalinbreda.nl na afloop.

Gloria UC – OVV ’67 0-1 (0-1)
0-1 Mounir Maamar.