Datum: zaterdag 3 juni 2023, 11:51 - Auteur: Mica de Montigny

OVV ’67 droomt dankzij bezeten coach Fatih Kaya

In Oosteind begint de nervositeit toe te nemen. Nacompetitievoetbal, men is het niet gewend bij OVV ’67, maar mede dankzij trainer Fatih Kaya (foto) staat de kleine dorpsclub uit de Gemeente Oosterhout aan de vooravond van promotie.

Het is donderdagavond, laat. Diogo (nu nog Irene ’58) en Ricardo Carvalho Apolonia wandelen rond een uur of elf als laatst uit de kleedkamers van sportpark Uilendonck. “Wordt het zondag druk?”, vraagt Ricardo aan zijn coach Kaya. “Ja, zeker”, klinkt het enthousiast uit de mond van de 41-jarige Dongense oefenmeester. Zijn OVV neemt het dan op tegen BZS, voor een plek in de halve finale van de play-offs.

“En het wordt ook lekker weer. Ik heb al tegen mijn spelers gezegd ‘jullie zijn mooiweer-voetballers, dus laat het maar zien zondagmiddag'”, vertelt de voetbalfreak met een kwinkslag. Sinds het bestuur en met name voorzitter Cees Markus, met wie Kaya kan lezen en schrijven, hem in 2020, na een periode als assistent als hoofdcoach voor de groep zette, zit de stijgende lijn erin bij de knusse geel-zwarte vereniging. Goede spelers, de selectie is aangekleed van top tot teen en dus zeer representatief, mede dankzij Kaya.

“Ik ben hier op mijn plek. Voor mij is het belangrijk dat ik op mijn manier en op mijn gemak kan werken. En dat kan ik hier, het is voor mij fijn om hier te trainen. Het niveau maakt me niets uit, ik ben hier gekomen om van niets, iets te maken. Dat daagt me uit. Ik krijg alle hulp, medewerking en vertrouwen en dat wil ik uit gaan betalen. Dat we nu in de nacompetitie zitten, is men in Oosteind niet gewend. We willen promoveren.”

“Maar als het deze maand niet lukt, dan volgend seizoen.” OVV heeft zich namelijk danig versterkt. Ervaren spelers als Samir Medic (Oosterhout) en Tarique Wustlich (TSC ZO) komen het team versterken na de zomer en komen uit het eigen netwerk van Kaya. En die is groot. Het liefst spelen zij uiteraard in de zondag vierde klasse. En eigenlijk had dat nu al gekund, want als periodekampioen en koploper leidde OVV lange tijd de dans.

“Helaas kregen we te maken met blessures en schorsingen. Spelers als Sefa Yalcindag en Marco Carvalho Apolinia vielen weg en de resultaten werden minder. Ondanks het feit dat we wat plekken gezakt zijn, kregen we maar 24 tegengoals, dus dat is wel heel positief. Het uitspelen van kansen is nog wel eens ons manco. Maar voor zondag tegen BZS heb ik ze al gewaarschuwd, dan moeten ze erin”, straalt Kaya, die volgend seizoen jeugdtrainer wordt bij Willem II, bravoure uit.

“We moeten agressief spelen, op het randje. Zo was ik als spits in mijn tijd bij DVVC, Dongen en Barca ook. We moeten de tegenstanders aankijken en uitstralen dat hier niks te halen valt. Dat we ze gaan slopen. Als het niet lukt, wil ik wel dat ze er alles aan gedaan hebben. Dan loop ik de kleedkamer in en steun ik die jongens stuk voor stuk.”

Kaya is sowieso een coach waarbij het menselijk aspect hoog in het vaandel staat. “Ik bel of app die jongens van mij gerust op een doordeweekse avond. Even vragen hoe het met ze gaat. Doe dit bij iedereen. Ze zijn allemaal even belangrijk voor mij, voor het team en voor elkaar.” Het steunen van elkaar, is naast de gezelligheid van de club, typisch OVV ’67.

En dus moet de eerste stap gezet worden zondag, uiteraard met steun van het derde elftal, dat altijd aanwezig is bij topduels. Als Kaya vlak voor middernacht de sleutels in het nostalgisch ogende hekje van het complex draait, is het tijd om verder te dromen. Dromen van promotie, dromen van de zondag vierde klasse.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss