Datum: zondag 23 april 2023, 15:25 - Auteur: Redactie

OVV ’67 en HSC ’28 delen netjes de koek in Oosteind

OVV heeft in de aanloop naar de nacompetitie om promotie weer puntenverlies moeten toestaan in 5A. HSC bleek niet te kloppen zondagmiddag.

Er werd afgetrapt en OVV had meteen de regie in handen met name, in de eerste 20 minuten werden velen kansen gecreëerd, alleen de bal wilde er niet in. HSC werd een paar keer gevaarlijk maar echt in de problemen kwam OVV niet. Tegen het einde van de eerste helft kwam HSC onverwacht op voorsprong uit een voorzet die in de goal belandde. Na rust pakte OVV het weer op en scoorde Omar al Zoubi de verdiende gelijkmaker. Tot de goal van OVV was HSC niet in de buurt van het doel van OVV geweest tot een minuut of vijf na de gelijkmaker en maakte het prompt de 1-2. In de slotfase van de wedstrijd kreeg HSC een grote kans op de 1-3, maar de spits van HSC miste voor open goal. In de extra tijd maakte HSC een overtreding en kreeg OVV een vrije trap toegewezen. Een meter of 20 van de goal legde Turkay Onal aan voor een vrije trap die hij fantastisch in de verre hoek krulde: 2-2 en tevens de eindstand.

Vooraf heb ik tegen de jongens gezegd ‘lekker vrijuit voetballen, zorg dat je energie in de wedstrijd legt en plezier maakt vandaag’. Dat hebben ze prima gedaan en met name in de eerste helft een goede pot voetbal gespeeld. Kregen veel kansen, alleen het vizier stond niet op scherp, we hadden voor de rust oprecht minimaal drie keer moeten scoren. Met het oog op de nacompetitie is het belangrijk dat we met een fitte groep richting de beslissende fase gaan, daar ligt ook de focus op dit moment. Al met al een prima wedstrijd gespeeld, beetje jammer alleen dat alles en iedereen van HSC na de gelijkmaker van ons boos werd en van alles riep. HSC maakte nog kans op plek vier, maar na gister zijn die kansen geslonken. Ik snap dat ze gefrustreerd zijn, maar ze hadden een levensgrote kans op de 1-3, maar maken hem niet dus kunnen ze beter bij zichzelf ten rade gaan dat het gewoon niet goed genoeg was vandaag”, aldus OVV-coach Fatih Kaya tegen Voetbalinbreda.nl.

OVV ’67 – HSC ’28 2-2 (0-1)
0-1 HSC ’28, 1-1 Omar Al Zoubi, 1-2 HSC ’28, 2-2 Turkay Onal.