Datum: zondag 25 februari 2024, 21:03 - Auteur: Redactie

OVV ’67 grijpt laatste strohalm en neemt wraak op SAB

OVV wist dat het zijn dramatische eerste seizoenshelft weg moet spoelen de komende maanden en begon zondag goed. SAB, dat de punten hard nodig heeft voor een plek in de nacompetitie om promotie straks, bezweek in 5B.

Bijna drie maanden moest de ploeg uit Oosteind wachten op het eerste duel sinds de winterstop, maar in die tijd werd wel duidelijk dat trainer Fatih Kaya maatregelen heeft genomen. Een aantal nieuwe spelers in de selectie en nieuwe energie zorgden er voor dat er nog gedroom mag worden van een plek in de nacompetitie om promotie. Een plek die OVV eigenlijk afgelopen zomer al had gereserveerd zijn hoofd, maar door een dramatische eerste seizoenshelft even ver uit beeld was.

Hoe anders was dat voor SAB, dat juist aanhaakte als nummer 4 en ook zo snel mogelijk de degradatie van vorig seizoen wil compenseren met een promotie. En gezien het eerste duel tussen beide clubs in Ruitersbos, was OVV er alles aan gelegen om wraak te nemen. Dat duel ging jammerlijk verloren en vooral de onderlinge cohesie binnen het team van de club uit de Gemeente Oosterhout was bedroevend. Nu, bijna een halfjaar later, lijkt de vibe beter.

OVV speelde prima combinatievoetbal en zette SAB steevast onder druk. Het veld was echter te slecht om echt te imponeren. Bij elke pass over de grond mislukte vele aannames, omdat de zachte en hobbelige mat er vaak voor zorgde dat de bal over menig been stuiterde. Het leverde kolderieke situaties op. Toch kwam OVV aan de leiding via de teruggekeerde goalgetter Mounir Maamar. De routinier zei vaarwel tegen OVV, maar is weer helemaal de oude: 1-0.

SAB viel tegen. De equipe van trainer Martijn Malinka kwam echter wel op gelijke hoogte: een voorzet van linksbuiten Giovanni Marinus vloog pardoes in de winkelhaak. De handvol meegereisde Bredase fans konden er smakelijk om lachen, maar wisten dat geen ‘bewussie’ was. De 1-1-stand bleef staan tot na rust, waarop Kcun Yung na een heerlijke actie doelman Jeffrey van Duuren verschalkte. De routinier was eerder dit seizoen assistent, maar stond opeens onder de lat.

En zelfs de nieuwe assistent en toekomstige hoofdcoach Tonie Snoeren gaf acte de présènce. De voetbalpensionado viel na rust in, maar kon zijn team ook niet vooruit helpen. OVV miste vervolgens kans op kans, terwijl de Sint Anna Boys werkelijk helemaal niks in de melk te brokkelen hadden. Defensieleider Tomas Baljeu viel weer eens uit met een blesssure, captain Jordy Den Tenter speelde als een patatje en Davey Remie werd gewisseld nadat hij de enige kans na rust om zeep hielp.

Spits Maamar gooide de subtopper daarna in het slot en bezorgde OVV drie verdiende punten. Voorzitter Cees Markus keek tevreden toe. Bij SAB was het gemoed stukken minder, maar ook dit club maakt nog kans op een plek in de nacompetitie aan het eind van het seizoen. Of dat realistisch is echter nog maar de vraag, want het voetbal lijkt momenteel nergens op. OVV, dat vijf punten minder heeft, maar nog wel een duel tegoed, lijkt zelfs betere papieren te hebben in de huidige vorm.

OVV ’67 – SAB 3-1 (1-1)
1-0 Mounir Maamar, 1-1 Giovanni Marinus, 2-1 Kcun Yung, 3-1 Mounir Maamar.