Datum: zondag 8 oktober 2023, 16:25 - Auteur: Redactie

OVV ’67 herstelt zich en verschroeit zwak Advendo

Voor Advendo dreigt opnieuw een kansloos jaar in 5B. Zondagmiddag liet OVV zien dat het een aantal maatjes te groot was voor de ploeg uit de Hoge Vucht, die snel een plan moeten bedenken om niet weer in de kelder te belanden.

.

Vorig seizoen had OVV ook de favorietenrol, maar eindigde het thuisduel met Advendo in een zwaarbevochten 1-0-zege. Deze keer was het anders in Oosteind, waar de ploeg van coach Fatih Kaya met scherp schoot. Zeker na de verrassende nederlaag van vorig weekend bij SAB moesten de geel-zwarten beterschap tonen en dat deden ze.

Samir Medic opende de score na een makkelijk gegeven penalty, waarna ook Diego Carvalho Apolonia zijn account opende: 0-3. Sefa Yalcindag maakte de 4-0 en dat was een hard gelag voor de bezoekers van trainer Richard Hoogkamer, die het daarna volledig in zag storten. Medic met de vijfde -en tevens de mooiste goal van de dag door een stiftbal van 25 meter-, Diego Carvalho Apolonia met de zesde, Yalcindag nummer zeven, Diego Carvalho Apolonia met de achtste en Medic met het slotakkoord: 9-0.

Advendo-spits Kendrick Cecilia, die zelf een pingel miste, sprak na afloop met Voetbalinbreda.nl. “Het was een drama vandaag, er zat echt geen werklust in bij ons. Iedereen, inclusief ik, was een drama. We zijn echt nog zoekende, terwijl we gewoon een leuke selectie hebben. OVV was ook niet ijzersterk, maar wij geven de goals gewoon zo makkelijk weg.”

Winnend coach Kaya: Heb vooraf tegen de jongens gezegd dat we gedisciplineerd en taakbewust moesten voetballen, dit werd prima gedaan. Wat ik met name goed vond is dat er een echt team op het veld stond in de verder sportief verlopen wedstrijd. Deze
wedstrijd is gespeeld en de focus ligt alweer op de komende week uit bij DEVO. Hoop dat we dan weer over een aantal jongens kunnen beschikken die terug moeten komen van een blessure, enige smet op deze wedstrijd is dat onze linksback is uitgevallen met wellicht een hamstringblessure, maar laten we hopen dat het meevalt.”

OVV ’67 – Advendo 9-0 (4-0)
1-0 Samir Medic (pen.), 2-0 en 3-0 Diogo Carvalho Apolonia, 4-0 Sefa Yalcindag, 5-0 Samir Medic, 6-0 Diogo Carvalho Apolonia, 7-0 Sefa Yalcindag, 8-0 Diogo Carvalho Apolonia, 9-0 Samir Medic.