Datum: zondag 15 oktober 2023, 16:26 - Auteur: Redactie

OVV ’67 kan niet doordrukken tegen stug DEVO

OVV ’67 kan met zijn versterkte selectie nog niet helemaal imponeren in 5B. Zondagmiddag verloor de ploeg uit Oosteind twee punten op het gras van DEVO.

OVV liet meteen zien dat het voetballend veel kwaliteit in huis heeft. De eerste grote kans was voor Wahid Abdoulaye die met een goede steekpass vrij voor de keeper kwam alleen zijn schot met links was niet krachtig genoeg. De geelhemden lieten meteen zien dat ze de drie punten mee naar Oosteind wilde nemen, OVV had veel balbezit en loerde geduldig op meer kansen. Het tegenovergestelde gebeurde, in de 19de minuut scoorde DEO uit een hoekschop. De bal viel bij de tweede paal en werd uit de kluts binnen gewerkt, de organisatie van OVV zag er bij de corner niet goed uit. De geelhemden zetten aan, probeerden gevaar te stichten met hun gevaarlijke voorhoede en Samir Medic die voor de aanvoer moest zorgen. In de 31stee minuut kwam de gelijkmaker op het scorebord, het was Kcun Yung die de 1-1 binnen schoot uit een corner.

OVV drukte door en kansen kwamen: de grootste kans was voor Diogo Carvalho Apolonia. Het was Sefa Yalcindag die op links met een goede actie zijn tegenstander passeerde en koos niet voor eigen succes, maar legde hem breed op zijn ploegmaat, die een niet te missen kans op een meter of zeven van de goal niet goed raakte. Een 100 procent doelpunt zou je zeggen, maar hij ging er dus niet in. Na de rust een zelfde spelbeeld, voetballen werd gedaan door de geelhemden waar DEVO alleen met lange ballen en spelhervattingen gevaarlijk probeerde te worden. OVV zette weer aan en creëerde diverse kansen, Yalcindag kwam er op links een aantal keer goed doorheen en werd daarbij geassisteerd door Ricardo Carvalho Apolonia, die deze wedstrijd op linksback speelde, maar geen doelpunten. Uit een vrije trap van Samir Medic waar twee spelers over de bal stapten was het Jelle Verhulst die een levensgrote kans op doel schoot,  maar het was niet zuiver genoeg en de keeper redde de bal prima. In de laatste 20 minuten kreeg OVV nog twee hele grote kansen, het was Abdoulaye die zich knap vrij speelde en op vijf meter van de goal voor eigen succes ging terwijl Yalcindag bij de tweede paal vrij stond. In de laatste minuten van de wedstrijd was het Tarique Wustlich die met een goede actie in de zestien meter een niet te missen kans creëerde, maar de keeper stopte de bal vrij eenvoudig, de bal afleggen was wellicht een betere optie geweest gezien er twee spelers geheel vrij stonden. Kort hierna floot de prima leidende arbiter de wedstrijd af : 1-1.

“Ik wist wat voor ploeg DEVO was, fysiek en veel de lange bal hanteren. Heb de jongens hiervoor gewaarschuwd en gezegd dat ze uit de duels moeten blijven en dat we snel diepte moesten zoeken, dit werkte prima en we creëerden ook voldoende kansen om de wedstrijd op slot te gooien. In de eerste helft alleen al had een speler van DEVO in mijn beleving rood moeten krijgen. Samir Medic werd vol getrapt op zijn scheenbeen waar geen bal in de buurt was deze overtreding werd bestraft met geel uiteindelijk. Met uiteindelijk vijf gele kaarten voor DEVO, dat zegt genoeg lijkt me. Bij de gelijkmaker van ons stak hun grensrechter de vlag omhoog terwijl er een speler van hun op de doellijn stond, dit werd goed waargenomen door de scheidsrechter en keurde hem terecht goed. Al met al ben ik tevreden met de inzet en het getoonde spel, alleen je moet jezelf wel belonen door te scoren helaas gebeurde dit niet. Ricardo Carvalho Apolonia speelde voor het eerst op linksback en dat deed hij fantastisch, hij speelde vorig jaar met name als vleugelaanvaller en als ik dan zie hoe hij op de backpositie speelt en de energie die hij in de wedstrijd stopt, dat is ongekend. We zullen met zijn allen elke wedstrijd weer veel energie in de wedstrijd moeten stoppen want dat is de basis, voetballen kunnen de boys geen twijfel over mogelijk”, aldus coach Fatih Kaya tegen Voetbalinbreda.nl.

DEVO – OVV ’67 1-1 (1-1)
1-0 DEVO, 1-1 Kcun Yung.