Datum: zondag 5 maart 2023, 17:36 - Auteur: Redactie

OVV ’67 krijgt een flinke tik van concurrent Molenschot

OVV zakt een beetje weg in 5A. De periodekampioen stond lange tijd bovenaan, maar is nu derde dankzij een flinke thuisnederlaag tegen Molenschot zondagmiddag.

Na een paar mindere wedstrijden waarin punten weden gemorst stond de belangrijke wedstrijd tegen Molenschot op het
programma en de geelhemden speelden de eerste vijftien minuten prima met een paar kleine kansen, maar geen resultaat. Molenschot zakte in en wilde vanuit de omschakeling toeslaan, ze kregen op deze manier ook een kans die ze scoorden, maar er werd afgefloten vanwege buitenspel. Niet veel later scoordem ze de 0-1 uit een corner die via het lichaam van een speler binnen viel. Daarna zakte het spel van OVV in waardoor Molenschot gevaarlijker werd en een prima goal scoorde: 0-2.

Na de rust kwam OVV wat beter uit de kleedkamer en probeerde de aansluitingstreffer te maken, maar de goal viel aan de andere kant. Een vrije trap die werd genomen door Molenschot werd door keeper Huseyin Efe gekeerd, maar die liet de bal los waar een speler van Molenschot als de kippen bij was om er 0-3 van te maken. Iedereen dacht dat het buitenspel was, maar de vlag bleef omlaag dus werd het een geldig doelpunt. Niet veel later wederom uit een vrije trap die werd eescoord door Molenschot: 0-4. OVV speelde in het laatste half uur alles of niets en scoorde uit een toegekende penalty door de goed leidende scheidsrechter. Musa Demirtas prikte hem binnen. OVV zette aan en het was wachten op de 2-4, maar de keeper van Molenschot keepte de wedstrijd van zijn leven en hield met een paar fantastische reddingen zijn doel schoon verder en hield zo zijn team op de been.

“Ik heb de jongens ervoor gewaarschuwd dat Molenschot een ploeg is die 90 minuten lang blijft gaan en niet opgeeft, daar ligt ook hun kracht denk ik. Uitslag is wat geflatteerd naar mijn mening, ze hebben een lesje in effectiviteit gegeven aan ons, wij hebben heel het seizoen
al moeite met scoren en dat was vandaag wederom het geval. Daarbij miste ik drie belangrijke spelers. Van de vier goals die ze hebben gescoord zijn er drie uit een standaardsituatie zoals vaker is gebeurd dit seizoen, dat zegt genoeg”, baalde OVV-trainer Faith Kaya toen hij na afloop met Voetbalinbreda.nl sprak.

“Voor aanvang van deze wedstrijd hadden wij de minste tegendoelpunten, maar ook de minste doelpunten voor. Al met al heeft Molenschot verdiend gewonnen op basis van inzet en strijd en niet te vergeten kansen afmaken. Het is leuk dat je de bal hebt, maar er moet gescoord worden anders wordt het een lastig verhaal. Deze wedstrijd gauw vergeten want zondag wacht de volgende topper tegen koploper Gloria UC. Ik heb volgende week wel weer de beschikking over in ieder geval twee spelers die er vandaag niet bij waren. We zullen met zijn alle weer 100 procent moeten geven voor een goed resultaat, maar ik heb veel vertrouwen in mijn groep en weet zeker dat we het weer op gaan pakken.”

OVV ’67 – Molenschot 1-4 (0-2)
0-1 Milan Nuiten, 0-2 Sieb Engelsen, 0-3 Teun Oomen, 0-4 Nick van Oosterwijk, 1-4 Musa Demirtas.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss