Datum: maandag 5 juni 2023, 16:50 - Auteur: Mica de Montigny

VIDEO: OVV ’67 dankzij heuse ‘remontada’ naar de halve finale

De droom van promotie naar de zondag vierde klasse is levend in Oosteind. Zondagmiddag won OVV van BZS na een krankzinnige thriller. De wedstrijd is gefilmd door onze partner De Drone Analist en volgt maandag in een samenvatting op deze website.

Sportpark Uilendonck was een zonovergoten strijdtoneel vol met spanning en sensatie. De aanhang van de thuisclub moest het qua cijfers afleggen tegen het bezoek uit Gelderland en ironisch genoeg kwamen ook de OVV’ers op het veld tekort. BZS hield flink huis en speelde de thuisploeg volledig weg. De formatie uit de Betuwe knalde twee keer van afstand een bal in de bovenhoek en miste ook nog een penalty, die over én naast werd geknald.

Voor coach Fatih Kaya was het een lijdensweg, de eerste drie kwartier. Van de aanvalsmachine die hij smeedde het afgelopen jaar was niks over. OVV stond onder hoogspanning en kon niet met de druk omgaan. De nervositeit spatte van de geel-zwarten af. Zelfs voorzitter Cees Markus stond vol verbazing toe te kijken langs de zijlijn, waar hij overigens hoogstpersoonlijk verkoeling regelde in de drinkpauze voor het het arbitrale trio van de KNVB.

Alleen Tarik Maamar en Ricardo Carvalho Aplonia kregen een kans om te scoren, maar als het tijdens de rust 1-5 stond zou niemand iets te klagen hebben. Het werd echter 1-2, toen de ervaren spits Maamar zijn kont erin draaide na een prima combinatie en de aansluitingstreffer in het dak van de goal schoot. Tegen de verhoudingen van de eerste helft in, maar daar kon de club uit de Gemeente Oosterhout natuurlijk niet om malen. Spanning terug.

Trainer Kaya wisselde vervolgens en haalde de angel eruit door twee spelers direct op hun uitblinkers te laten spelen en dat werkte. Plots raasde een geel-zwarte tornado over het veld, waar BZS stress van kreeg. Van de dominatie voor rust, was niks meer over. De gastheren gaven gas en zagen hoe Maamar oog in oog met de vijandelijke goalie een prima passeeractie in huis had. De bal in het lege doel schuiven was een koud kunstje voor de kale 9.

Met publiekslieveling Davy Diepstraten ook weer binnen de lijnen, ontpopte OVV zich tot vechtmachine. Het brildragende monster op de rechsback-positie kleunde zoals altijd overal in, was positief irritant in het vertragen van het spel en daar had OVV veel aan. Want dankzij een wonderschone uithaal van Omar al Zoubi, de technisch begaafde nummer 10 die graag vanaf de zijkanten komt, stond het toen al 3-2 tot intense vreugde van het thuiskamp.

Bij die stand zou het blijven, want het slotoffensief van BZS deed geen pijn. Mede dankzij keeper Huseyin Efe, die diep in de tweede helft nog drie reddingen in één actie in petto had. Na afloop praatte trainer Kaya met een iets hogere stem dan zijn normaal zo kenmerkende zware. Het zweet op zijn hersenpan zei genoeg: het was een helse pot. De droom van promotie duurt voort. Komende zondag volgt het uitduel met Ijzendijke, een zondag vierdeklasser.

(foto door Kees van Overveld)

OVV ’67 – BZS 3-2 (1-2)
0-1 en 0-2 BZS, 1-2 en 2-2 Tarik Maamar, 3-2 Omar al Zoubi.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss