Datum: zondag 3 maart 2024, 17:29 - Auteur: Redactie

OVV ’67 rekent voor rust af met ondermaats Advendo

In 5B kon Advendo zijn voorzichtige progressie niet botvieren op OVV. De herboren ploeg uit Oosteind haalde in de eerste helft al flink uit en won zondagmiddag eenvoudig in Breda-Noord.

Er is vooruitgang geboekt op sportpark ‘t Kadijkje, maar niet heel veel. Advendo is al bezig met het komende seizoen, met Richard Hoogkamer die zijn contract verlengde, toezeggingen over benodigde veranderingen en verbeteringen en geruchten dat spelers als voormalig prof Felitciano Zschusschen (32) zijn rentree gaat maken aan de Bastenakenstraat. Ervaren en goede spelers zijn broodnodig voor de rood-witten, want OVV stond binnen een kwartier al met 3-0 voor in de Hoge Vucht.

OVV is een ploeg met die benodigde ervaring en kwaliteit. Met name de van WSC teruggekeerde Mounir Maamar is een welkome versterking. Sinds de winterstop zet hij nu de lijnen uit in het team van coach Fatih Kaya. Maamar scoorde een hattrick, waaronder een vrije trap. Bij de 0-3-stand kon Rivelino Resort, de ervaren captain, via zijn schouder de 1-3 binnen werken. Het leek op een kopbal, maar hij gaf zelf lachend toe dat koppen niet zijn sterkste punt is en dat zijn schouder het werk deed.

Die knappe goal zou niks meer zijn dan een eredoelpunt, want de gasten uit Oosteind waren opnieuw trefzeker dankzij een heerlijke kopgoal van spits Diogo Carvalho Apolonia, die nog enkele grote kansen zou missen in de tweede helft. Net als Samir Medic, maar die scoorde nog wel vlak voor de pauze de 1-5. Daarna namen de bezoekers het te licht op en kon de thuisclub ook niks meer. Het vroege uitvallen van aanvaller Kendrick Cecilia en het mindere optreden van Soala Alhasane hielp daar niet bij.

OVV-voorzitter Cees Markus, die de vlag hanteerde anderhalf uur lang, was een blij man en stond scheidsrechter Herman van der Pluijm bij met een grote glimlach. De geel-zwarten zijn na een dramatische eerste seizoenshelft voorlopig helemaal opgeleefd en hebben individueel gezien de beste selectie van de competitie. Nu het een team lijkt te worden, lijkt de nacompetitie om promotie plots weer haalbaar. Advendo? Dat hoopt nog wat punten te sprokkelen en bouwt vooral aan het cruciale seizoen 2024/2025.

Advendo – OVV ’67 1-5 (1-5)
0-1, 0-2 en 0-3 Mounir Maamar, 1-3 Rivelino Resort, 1-4 Diogo Carvalho Apolonia, 1-5 Samir Medic.