Datum: zondag 14 april 2024, 15:42 - Auteur: Redactie

OVV ’67 rekent voor rust al af met sportief HZ ’75

In 5B blijft OVV gas geven voor winst van de laatste periodetitel. De ploeg uit Oosteind had zondag weinig moeite met laagvlieger HZ ’75, dat een sportieve indruk achterliet.

Op sportpark Moerbos had OVV veelvuldig de bal en was op jacht naar een doelpunt. De eerste goal viel al snel na een fantastische crosspass van Sefa Yalcindag op Tarik Maamar, die op zijn beurt met een goede actie zijn bewaker passeerde en de bal breed legde op de mee gelopen Mounir Maamar, die zo de eerste van de middag aantekende. De wweede goal kwam wederom van Mounir Maamar, na een goede voorzet
van Tarik Maamar, die bij Samir Medic belandde, die op zijn beurt de bal voorgaf en Mounir Maamar de bal het laatste zetje gaf stand, 0-2.

Het derde doelpunt kwam van de voet van Medic, een dieptebal op Diogo Carvalho Apolonia, die de bal meegaf aan Kcun Yung op rechts, die op zijn beurt met een goede voorzet Medic wist te bereiken: het was voor hem een koud kunstje om die bal binnen te werken: 0-3. De vierde treffer viel uit een penalty nadatMedic na een goede actie op rechts werd gevloerd, Tarik Maamar ging achter de bal staan en schoot hem onberispelijk binnen voor de 0-4-ruststand. De tweede helft was heel slordig van de kant van OVV, HZ scoorde nog de 1-4 uit een knappe kopbal uit een hoekschop, maar Diogo Carvalho Apolonia zorgde nog voor het slotakkoord en zo werd de eindstand op 1-5 bepaald.

“Ik had vooraf de jongens gewaarschuwd dat we aan de bak zullen moeten en wij de punten echt niet cadeau gaan krijgen. We speelden in de eerste helft prima, scoren ook een aantal goede goals en gaan dan ook terecht met 0-4 de rust in. Na de rust vond ik het van onze kant niet goed, heeft denk ik een beetje te maken met gemakzucht ofzo. Al met al mogen we blij zijn met deze drie punten, als je beseft dat je voor de winterstop met 14 punten op een zesde plaats stond en nu op plek 4 met 32 punten dan mogen wij daar best trots op zijn met zijn allen. De concurrenten hebben beide punten laten liggen dus wij hebben super goede zaken gedaan met het oog op plek 4 wat sowieso recht geeft op
nacompetitie om promotie en dat is het doel. Nu klaarmaken voor de topper volgende week thuis tegen SVC, wij hebben daar veel zin in en het zal een leuke wedstrijd worden”, aldus OVV-trainer Fatih Kaya na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

HZ ’75 – OVV ’67 1-5 (0-4)
0-1 en 0-2 Mounir Maamar, 0-3 Samir Medic, 0-4 Tarik Maamar, 1-4 HZ ’75, 1-5 Diogo Carvalho Apolonia.