Datum: zondag 2 april 2023, 16:00 - Auteur: Redactie

OVV ’67 richt vizier op nacompetitie en laat het lopen: opnieuw een brilscore

Periodekampioen OVV speelde zondag weer eens doelpuntloos gelijk in 5A. Thuis tegen laagvlieger HZ ’75 werd duidelijk dat de club uit Oosteind zich focust op de nacompetitie om promotie.

Na het behaalde punt van afgelopen donderdag in de laatste 23 minuten van de gestaakte wedstrijd tegen DEVO, waarin keeper Huseyin Efe twee strafschoppen keerde, stond de wedstrijd tegen laagvlieger HZ op het programma. Wederom gehavend begonnen de geelhemden prima aan de wedstrijd en probeerden door snel diepte te zoeken tot kansen te komen. Er werden voor de rust ook een aantal kansen gecreëerd, maar geen resultaat. Met name spits Tarik Maamar was een aantal keer gevaarlijk voor het vijandelijke doel.

Na de rust zo goed als hetzelfde spelbeeld, al werd HZ wel iets gevaarlijker door middel van een aantal schoten van afstand. Omstreeks de 60ste minuut werd Sefa Yalcindag gebracht die voor meer dreiging moest zorgen en dat gebeurde ook, alleen zonder doelpunten. In de slotfase werd er een aanval afgefloten voor buitenspel en in de laatste minuten werd er een overtreding begaan op Samet Aydin, wat duidelijk een strafschop leek, alleen de leidsman liet doorspelen. Zo bleef het bij 0-0 en mag OVV zich op gaan maken voor de inhaalwedstrijd tegen De Schutters op tweede Paasdag. OVV-coach Fatih Kaya, die zijn ploeg op aan het laden is voor de nacompetitie om promotie later dit seizoen, sprak na afloop met Voetbalinbreda.nl.

“Op papier een laagvlieger waar wij normaal gesproken van moeten winnen, alleen vandaag helaas wederom een gelijkspel. Dit is al het vijfde gelijkspel na de winterstop, het word weer tijd voor drie punten, maar dan moet er wel gescoord worden. De lijst met blessures wordt minder en ik hoop in ieder geval tegen De Schutters weer over een zo goed als volledige fitte groep te beschikken. We hebben samen met Gloria UC de minste goals tegen, maar scoren gewoon te weinig, dit is al heel het seizoen een probleem bij ons. Als je naar vandaag kijkt, tot de zestien meter was het goed, maar daar stokte het door de eindpass die niet goed was of verkeerde keuzes. Deze wedstrijd weer vergeten en op naar de volgende wedstrijd, er zit helaas niks anders op.”

OVV ’67 – HZ ’75 0-0.