Datum: zondag 3 december 2023, 16:01 - Auteur: Redactie

OVV ’67 schotelt Oosteind een zevenklapper voor tegen TPO

Voor OVV was het noodzaak om te winnen tegen hekkensluiter TPO en dat gebeurde ook. De geel-zwarten wonnen met speels gemak van de bezoekers uit Moerdijk.

Op een koude zondagmiddag moesten de geelhemden aantreden tegen de nummer laatst TPO uit Moerdijk. Op papier een makkelijke opgave maar met de rust stond het nog maar 1-0. Een redelijk gehavend OVV trapte af en nam de regie. Omstreeks minuut 20 onderschepte Jelle de bal goed bij een uittrap van TPO, die de bal aan Wahid Abdoulaye gaf en die op zijn beurt Kcun Yung uitstekend bediende en de 1-0 was een feit. Dit was tevens de ruststand van een voor de rest slappe eerste helft. Na de rust kwam OVV beter uit de kleedkamer, vanaf de eerste minuut van de tweede helft zette OVV druk, dit resulteerde in een goede goal. De bal werd vanaf de zijkant richting Diogo Carvalho Apolonia gespeeld, die de bal met de borst liet vallen op Abdoulaye die op zijn beurt verwoestend uithaalde, stand: 2-0. Niet veel later bediende Diogo met een goede steekpass Jelle, die bal viel af via een verdediger voor de voeten van Abdoulaye, die de bal beheerst binnen schoof met links stand 3-0.

De 4-0 kwam voort uit een aanval, die startte door middel van een mooie crossbal van Hicham richting Diogo Carvalho Apolonia, die uithaalde, maar de de bal kwam via de paal terug in het veld en de goed ingevallen Lars Weterings schoof de bal beheerst binnen. De 5-0 was een mooi mooi doelpunt met aan de basis Hicham, die goed de bal veroverde rondom de middenlijn, dribbelde op en speelde Ricardo Carvalho Apolonia in, die op zijn beurt de doorgelopen Hicham zocht en zelf door bewoog, Hicham gaf een boogbal over de verdediging op de doorgelopen Ricardo, die beheerst binnen schoot. Diogo Carvalho Apolonia pikte zijn goaltje ook mee uit een vrije trap die werd genomen door Hicham, Diogo reageerde goed op de vrije trap en schoot de bal weliswaar uit tweede instantie binnen, maar het was een goed doelpunt: 6-0. TPO deed nog wat terug tussendoor, maar OVV ging daarna vrolijk verder. Het slotakkoord werd bepaald door Ricardo Carvalho Apolonia, het was Julien die Abdoulaye aanspeelde aan de rechterkant uit een vrije trap hem en maakte een goede actie en gaf de bal goed en strak voor en het was Ricardo Carvalho Apolonia die voor de 7-1 zorgde en dit was tevens de eindstand.

“Nog twee wedstrijden voor de winterstop en deze wilden we beide winnen, een gewonnen nog een te gaan. De eerste helft was een beetje gezapig, het baltempo lag met name te laag en tegen zo’n tegenstander moet je gas geven. Na de rust hebben we dit besproken en vlak na de rust iets anders gaan spelen, dat drukte zich meteen uit in veel doelpunten.! Al met al een dik verdiende overwinning tegen een matige tegenstander. Aankomende zondag uit tegen DIOZ wat weer een belangrijke pot is. Win je, dan haak je aanbij de top vijf en ga je zo de winterstop in, willen we nog iets halen dit seizoen, dan zullen we na de winterstop scherp moeten zijnm veel puntverlies kunnen we ons niet
veroorloven. Ik heb daar alle vertrouwen in, ik zeg altijd: het is belangrijk hoe je uit de winterstop komt. De prijzen worden na de winterstop verdeeld uiteindelijk”, aldus OVV-coach Fatih Kaya na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

OVV ’67 – TPO 7-1 (1-0)
1-0 Kcun Yung, 2-0 en 3-0 Wahid Abdoulaye, 4-0 Lars Weteringss, 5-0 Ricardo Carvalho Apolonia,, 6-0 Diogo Carvalho Apolonia, 6-1 TPO, 7-1 Ricardo Carvalho Apolonia.