Datum: zondag 20 november 2022, 16:07 - Auteur: Redactie

OVV ’67 schrijft historie met periodetitel en winst op TPO

Het is gelukt: tegen de verwachtingen is OVV periodekampioen in 5A. Zondagmiddag werd TPO genekt en concurrent Gloria UC verloor thuis van NVS, waardoor het feest in Oosteind losbarstte.

Deze wedstrijd moest gewonnen worden door OVV om kans te maken op de eerste periodetitel, OVV stond in punten gelijk, maar de medekoploper Gloria UC had een beter doelsaldo van +4 op de geelhemden. Wetende dat OVV tegen de nummer laatst moest en Gloria tegen NVS, een degradant uit de vierde klasse, zou dit geen onmogelijk opgave zijn voor OVV, dat al snel  op een 1-0-voorsprong kwam door een goede aanval op rechts via Omar al Zoubi die de achterlijn haalde en een goede voorzet in huis had en Musa Demirtas de bal bekeken in verre hoek schoof. Dit beloofde wat te worden, OVV was heer en meester en bepaalde het tempo van de wedstrijd en trok vol op de aanval. Er werden diverse aanvallen opgezet zonder resultaat tot de 7de minuut, Sefa Yalcindag bediende Al Zoubi, die de bal prima binnen schoot en zo
zijn achtste doelpunt van het seizoen liet noteren.

OVV’ bleef domineren en ondertussen werd bekend dat Gloria tegen een achterstand aankeek van 0-1. In de 18de minuut na een prima actie van Sefa Yalcindag, die besloot om van afstand te schieten: 3-0 en de keeper van TPO ging daar niet helemaal vrijuit. Na ongeveer 20 minuten stokte het bij bij de thuisclub, het was inmiddels gaan regenen en het veld werd zwaar. Ondanks dat er niet echt kansen meer werden gecreëerd bleef OVV domineren, maar was te onrustig in balbezit en ging met een voorsprong van 3-0 de kleedkamer in, inmiddels was de stand bij Gloria UC 0-2 in het voordeel van NVS. In de kleedkamer werden een aantal zaken aangehaald en toen gingen de gastheren vol goede moed starten aan de tweede helft. Het spelbeeld veranderde niet en OVV was het team dat de regie in handen had, alleen met name de eindpass was slordig. In de 50ste minuut kreeg OVV een vrije trap van een meter of 20 van het doel, Turkay Onal en Ali Eren Yazici gingen achter de bal staan en het was Turkay Onal die de bal fantastisch in de kruising legde: een mooie goal en de stand werd 4-0 in het voordeel van de geelhemden.

Het veldspel werd minder aan de zijde van OVV’67, tot aan de 16 meter prima maar daar stopte het telkens. OVV wist dat het zoveel mogelijk moest scoren om niet afhankelijk te zijn van de uitslag van de concurrent, dus het leek wel of zenuwen een rol speelde bij de spelers van OVV er werd te chaotisch gevoetbald in het laatste half uur. Inmiddels bracht coach Faith Kaya twee verse aanvallers in het spel om voor wat meer gevaar te zorgen voorin. In de 67ste minuut kreeg TPO een vrije trap die in de muur terecht kwam en de afvallende bal werd direct op het doel geschoten door een speler van TPO: een prima goal stand 4-1. Inmiddels was het 0-3 geworden bij Gloria in het voordeel van NVS, met deze stand zou het doelsaldo niet van belang zijn voor de periodetitel. In de 75ste minuut kreeg TPO een penalty na een overtreding in de zestien meter, alleen deze werd door TPO naast geschoten. Het spel werd iets beter en OVV creëerde nog een aantal kansen in de slotfase van de wedstrijd alleen werd er niet gescoord. Tot de 9ste minuut was de stand nog 4-1 totdat Ricardo Carvalho Apolonia het op zijn heupen kreeg, door een goede actie dribbelde hij de zestien meter in en schoof de bal beheerst in de verre hoek stand.

Niet veel later werd de wedstrijd door een prima leidende scheidsrechter afgefloten. Het was wachten op de uitslag van de wedstrijd bij Gloria dat was terug gekomen van een 1-4-achterstand naar 3-4 in de slotfase van de wedstrijd. Het was spannend en er werd gebeld met Gloria om te vragen hoe lang de wedstrijd nog duurde daar, maar er veranderde niks aan de stand en NVS verliet het veld daar met een 3-4 winst. OVV pakt de eerste periode en schrijft geschiedenis waarin het maar een keer verloor van Molenschot, weliswaar onterecht, maar niemand die daar nog om kraait. Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met succestrainer Kaya.

“Vooraf aan de wedstrijd heb ik geen druk op deze wedstrijd gezet, ik heb tegen de jongens gezegd dat dit gewoon een wedstrijd is zoals elke andere wedstrijd en dat we ons eigen spel moeten spelen. Heb geen woord over de concurrent gezegd, wij moeten winnen en zorgen dat we zoveel mogelijk scoren en dan zien we om 16.15 uur wel waar het schip strandt. In de auto op weg naar de club zei mijn assistent nog tegen mij, ‘mijn gevoel zegt dat Gloria vandaag punten gaat laten liggen’ en zo geschiedde. Dit is een fantastische teamprestatie, wij kunnen niks anders dan trots zijn op de jongens die elke wedstrijd weer alles geven. Dit is voor de club en de mensen die achter dit elftal staan geweldig, de blijdschap was dan ook zo groot nadat bekend werd dat de periode binnen was en dat werd gevierd met vuurwerk en rookbommen.”

“We hebben een jong elftal waar heel veel rek in zit en we heel ver mee kunnen komen dit seizoen, daar ben ik van overtuigd. Vergeleken met vorig jaar hadden we een aantal voetbaltechnisch betere spelers misschien, maar dit jaar staat er een elftal wat voor elkaar door het vuur wil gaan en dat gepaard met goed voetbal leidt tot goede resultaten. De periode is binnen, maar de jongens zijn hongerig en willen meer, deze wedstrijd weer vergeten en op naar volgende week zondag de uitwedstrijd tegen HSC ’28. Elke wedstrijd is weer een nieuwe en we zullen ook hierin weer alles moeten geven om tot een goed resultaat te komen, ik heb er heel veel vertrouwen in en de spelersgroep ook. Eerst nog een feestje vieren vanavond en morgen weer de focus op volgende week zondag”, ,aldus de voormalige spits.

OVV ’67 – TPO 5-1 (3-0)
1-0 Musa Demirtas, 2-0 Omar al Zoubi, 3-0 Sefa Yalcindag, 4-0 Turkay Onal, 4-1 TPO, 5-1 Ricardo Carvalho Apolonia.