Datum: zondag 7 april 2024, 16:31 - Auteur: Redactie

OVV ’67 schrikt op tijd wakker en haalt uit tegen Noordhoek

OVV leek in 5B voor de winterstop dood en begraven, maar de ploeg uit Oosteind is back on track. Zondagmiddag schrok het even van Noordhoek, maar won het daarna bijna met dubbele cijfers dankzij een excellerende Samir Medic.

De geelhemden wisten wat ze moesten doen en dat is winnen. OVV liet vanaf het begin zien dat het de lakens uit ging delen en speelde geduldig de bal rond. Na een kwartier spelen kwam Noordhoek uit het niks op een 0-1-voorsprong door slecht verdedigen van OVV, drie minuten later lag de bal wederom in het netje: ditmaal uit een corner van Noordhoek die door slecht communiceren uit de kluts binnen viel. OVV was wakker geschud na de 0-2-achterstand, dit had immers niemand aan zien komen. OVV moest gas bij geven en dat gebeurde, in de 23ste minuut werd er een corner genomen waarbij Tygo van Tilburg slim over de bal stapte en Mounir Maamar de bal binnen schoof. De 2-2 viel een paar minuten later, een goede steekpass van Kcun Yung die de diep lopende Mounir Maamar zag waar hij op zijn beurt na een goede actie de bal voorgaf en het was Samir Medic die de bal in een keer op de slof nam, een prachtig doelpunt en OVV wilde meer. In de 40ste minuut werd Diogo Carvalho Apolonia diep gestuurd en die werd in de 16 gevloerd, waar de arbiter resoluut naar de stip wees, Mounir Maamar ging achter de bal staan en schoot hem feilloos binnen, stand 3-2. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust ging OVV vrolijk verder waar het gebleven was en dat is scoren. Vroeg in de tweede helft kreeg de thuisclub een corner die kort werd genomen en voor werd gegeven door dribbelaar Sefa Yalcindag, Diogo Carvalho Apolonia won het duel om de bal en kopte hem binnen voor de 4-2. Een minuut of tien later kreeg OVV een corner die bij de tweede paal viel voor de voeten van Yalcindag, die verwoestend in een keer uithaalde, maar de bal spatte op de kruising uiteen en viel terug het veld in waar Medic er als de kippen bij was en met zijn rechter de 5-2 aantekende. De 6-2 was een mooi doelpunt komend uit een lopende aanval die vanaf eigen helft werd ingezet door Yalcindag, door een aantal goede combinaties kwam de bal bij Mounir Maamar, die op rechts Medic zag staan en hem inspeelde, die maakte een goede actie naar binnen en schoot onberispelijk raak. De 7- en de 8-2 werden wederom gemaakt door de sterk spelende Medic, waarbij de 7-2 de mooiste was, een lopende aanval vanaf eigen helft die werd opgezet door Yalcindag, de broer Mounir en Tarik Maamar, waarbij laatst genoemde de bal fantastisch in de hoek legde voor de doorlopende Yalcindag, die hem perfect breed legde voor de dodelijke Medic.

“Ik wist dat Noordhoek een fysieke ploeg was die op het randje speelt, voetballend een hele matige ploeg, maar een ploeg die je de punten zeker niet cadeau gaat geven. We begonnen niet slecht alleen kwamen dus vroeg op achterstand door twee knullige tegendoelpunten. We rechtten snel de rug door de aansluitingstreffer te maken en niet veel later de gelijkmaker. Ik denk dat de 3-2 vlak voor rust een belangrijke was, je gaat toch met een beter gevoel de rust in. Weet je, staat het in de 80ste minuut nog gelijk, dan kan je het nog heel moeilijk krijgen tegen zo’n ploeg, hier waren de jongens zich van bewust en speelden in de tweede helft een goede wedstrijd met een aantal goede goals en de laatste vijftien minuten met tien man zelfs. Ik vond de rode kaart wel heel zwaar gestraft, de scheidsrechter floot een goede wedstrijd voor de rest moet ik zeggen. Wij hebben als team gestreden ondanks dat we op achterstand kwamen en de wedstrijd winnend afgesloten, ook een
compliment naar de groep dat ze zich keurig hebben gedragen ondanks het harde en fysieke spel van Noordhoek, dat sloeg bij vlagen nergens op en had niks met voetballen te maken”, aldus OVV-trainer Fatih Kaya na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl.

OVV ’67 – Noordhoek 8-2 (3-2)
0-1 en 0-2 Noordhoek, 1-2 Mounir Maamar, 2-2 Samir Medic, 3-2 Mounir Maamar, 4-2 Diogo Caralvalho Apolonia, 5-2, 6-2, 7-2 en 8-2 Samir Medic.