Datum: zondag 17 maart 2024, 16:57 - Auteur: Redactie

OVV ’67 stelt teleur tijdens topper tegen winnend VCW

De opmars van OVV ’67 in 5B is zondag gestuit door VCW. De ploeg uit Wagenberg won de topper in Oosteind.

Gezien de belangen van OVV was winst belangrijk, maar helaas stokte de machine tegen VCW. Al snel bleek dat het geen makkelijke middag zou worden voor de geelhemden, die veelvuldig de bal hadden en VCW was aan het verdedigen en wachtte geduldig op een fout van OVV. De eerste grote kans was voor OVV; een goede steekpass van Kcun Yung op Mounir Maamar, die op zijn beurt De vrij lopende Tarik bediende, maar zijn geplaatste schot ging maar nipt naast. OVV drong aan en kwam met Yung in een scoringspositie door een goede steekbal van Samir alleen zijn inzet werd weggebokst door de prima keepende sluitpost van VCW. Niet veel later kreeg VCW een kans door slecht verdedigen van de geelhemden, de kans die ze kregen werd gescoord door VCW, maar afgekeurd vanwege buitenspel. OVV was gewaarschuwd en moest scherp zijn. Een beetje tegen het einde van de eerste helft kreeg OVV een grote kans, een goede voorzet vanaf rechts
door Mounir Maamar werd maar net gemist door Wahid Abdoulaye, dat was tevens het laatste wapenfeit van de eerste helft.

Na de rust golfde het spel een beetje op en neer en leek af te stevenen op een gelijkspel. Rondom de 85ste minuut werd er op links stom balverlies geleden door OVV, de bal werd diep gespeeld, waar de aanvaller van VCW het duel om de bal won en meteen een voorzet gaf en VCW de 0-1 aantekende. De 0-2 was een voorzet waarin de keeper van OVV niet geheel vrijuit ging, hij kwam uit, tastte mis en de bal werd met het hoofd door een speler van VCW voldoende geraakt om tot een doelpunt te komen en dit was tevens de eindstand. Na afloop sprak Voetbalinbreda.nl met OVV-trainer Fatih Kaya.

“We wisten van tevoren dat dit een zwaar potje zou worden en dit bleek al snel het geval, eenmaal bezig aan de zag ik dat VCW hierheen niet hierheen was gekomen om te voetballen. Ze waren fel in de duels lieten ons aan de bal en loerden op fouten van ons. Wij kregen drie goede kansen om te scoren, maar dat gebeurde niet. We hebben het in de rust aangehaald, zij zijn feller winnen de tweede bal dus wij zullen minimaal hetzelfde moeten brengen en agressiever moeten spelen. In de tweede helft ging het redelijk gelijk op, veel strijd maar tot echt grote kansen kwamen wij beiden niet. Een gelijkspel was op zijn plaats geweest gezien de gehele wedstrijd. Wij moeten snel de rug rechten en ons richten op Gloria UC aankomend weekend en daar voor een resultaat gaan, want er is nog van alles mogelijk de komende wedstrijden.”

OVV ’67 – VCW 0-2 (0-0)
0-1 en 0-2 VCW.