Datum: zondag 29 oktober 2023, 16:13 - Auteur: Redactie

OVV ’67 stelt weer teleur en verliest nu van VCW

De verwachtingen zijn hoog bij OVV in 5B, maar de ploeg uit Oosteind kan nog niet imponeren. Zondagmiddag won concurrent VCW in Wagenberg van de geel-zwarten.

VCW had tot zondag toe alles gewonnen daar probeerde OVV een einde aan te maken, alleen liep het niet zoals gehoopt. Er werd afgetrapt en de bal werd aan OVV gelaten en die ploeg probeerde het spel te maken. In de beginfase van de wedstrijd kwam er plots een grote kans voor OVV, het was aanvoerder Samir Medic die met een splijtende pass vanuit rechts Kcun Yung ineens vrij voor de goal zette, maar zijn inzet werd gepakt door de ervaren keeper van VCW. Niet veel later scoorde VCW de 1-0, een bal werd vanaf de zijkant de zestien meter in gecrossed, waarbij de rechtsbuiten van VCW de bal prima binnen werkte. Het spelbeeld veranderde niet veel, OVV had de bal en probeerde gevaarlijk te worden. De gelijkmaker viel ergens rond de 30ste minuut, Ricardo Carvalho Apolonia zag zijn broertje Diogo Carvalho Apolonia op links vrij staan en speelde hem in met een fantastische bal en die zette zijn actie voort en schoof beheerst de bal in de verre hoek: 1-1. Dit was tevens ook de ruststand.

In de tweede helft kwam OVV niet best uit de kleedkamer, uit een corner maakte VCW na een minuut of 50 de 2-1. Het moest op zoek naar de gelijkmaker, maar niks was minder waar, VCW werd sterker en de gasten waren het even kwijt. Een lange bal van VCW op één van hun spitsen die de zestien meter in dook werd onreglementair gestopt door een verdediger van OVV met een terechte strafschop voor VCW als gevolg die onberispelijk werd binnen geschoten. In de slotfase zette de geelhemden nog wel aan, maar zonder resultaat waardoor VCW de wedstrijd met 3-1 verdiend won.

“We gingen vol goed moed richting Wagenberg, had een zo goed als complete groep dus het vertrouwen was er. Je begint dan ook prima aan de wedstrijd totdat je de 1-0 om je oren krijgt, gewoon werkelijk een cadeautje. Dan loop je achter de feiten en moet je op zoek naar de gelijkmaker en die viel dan ook verdiend. De tweede helft was niet om aan te zien, we waren het helemaal kwijt, met name na de vroege 2-1 van VCW. Dan ga je wisselen en speel je de laatste twintig minuten 1 op 1 om nog wat te forceren, maar zonder resultaat, VCW verdedigde prima en hebben dan ook terecht gewonnen. Er valt niks op af te dingen. Het is nu een gevalletje ‘terug naar de basis, met zijn alle
de neuzen dezelfde kant op en als collectief beginnen met hard te werken en zo proberen een goed resultaat te halen’. Alleen met kwaliteit ga je het niet redden dat is een ding wat zeker is, maar heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen”, aldus OVV-trainer Fatih Kaya tegen Voetbalinbreda.nl na afloop.

VCW – OVV ’67 3-1 (1-1)
1-0 VCW, 1-1 Diogo Carvalho Apolonia, 2-1 en 3-1 VCW.