Datum: zondag 10 maart 2024, 16:25 - Auteur: Redactie

OVV ’67 stoomt door en legt ook DEVO over de knie

De strijd om de nacompetitie om promotie doet OVV goed in 5B. De dramatische eerste seizoenshelft wordt weggespeld, want zondag won het van DEVO.

De goede reeks van de afgelopen weken wilden de geelhemden doortrekken, de volgende horde die genomen moest worden was DEVO uit Bosschenhoofd een bekende tegenstander voor OVV. Er werd op sportpark Uilendonk afgetrapt en meteen OVV liet in de beginfase de bal aan DEVO. Maar na ongeveer een minuut of zes kreeg buitenspeler Samir Medic de bal op rechts, die Tarik Maamar de zestien meter in zag lopen en een fantastische crosspass in huis had en zo Tarik in één voetbeweging met buitenkant voet de bal in het doel werkte: 1-0. OVV had de overhand en dwong DEVO achteruit, niet veel later volgde een goede voorzet van Jelle Verhulst die bij de tweede paal eindigde waar Kcun Yung bij zat, de bal breed legde, maar toch zat er een tegenstander tussen. De gastheren bleven voetballen en de 2-0 viel niet veel later. Een corner die kort werd genomen door Tygo van Tilburg en Yung, waarbij eerstgenoemde goed indribbelde en de vrije Medic inspeelde, die op zijn beurt Tarik Maamar inspeelde, die knap wegdraaide bij zijn tegenstander en zo de 2-0 binnen schoot.

OVV dacht een makkelijke middag tegemoet te gaa, maar niks was minder waar, na een minuut of 30 zakte OVV wat weg en kreeg DEVO wat meer grip. DEVO kreeg een vrije trap op randje zestien meter die het goed binnen schoot: stand 1-1. OVV was bij deze gewaarschuwd, niet veel later kreeg DEVO een ingooi op de helft van OVV, die ze ver in de zestien gooiden en een moment van onoplettendheid van de thuisclub leverde weer een tegendoelpunt: 2-2.

Na de rust kwam er een ander OVV uit de kleedkamer, DEVO werd nog een keer gevaarlijk door een verkregen vrije trap die terug kwam via de lat en werd binnen geschoten, maar werd afgekeurd vanwege buitenspel. Niet veel later kreeg OVV een ingooi die werd gegooid door Van Tilburg op Yung, die op zijn beurt de bal liet vallen met zijn borst op de inlopende Mounir Maamar, die de bal in éé aanname goed legde en de bal van een meter of 25 fantastisch in de verre hoek binnen schoot: 3-2. De ontlading was groot, maar OVV wilde meer en bleef dominant aan de bal op zoek naar nog een doelpunt. Die viel om en nabij de 75stee minuut, een schot van Wahid Abdoulaye, die werd geblokt en viel voor de voeten van Medic op links, die verwoestend uithaalde en de bal in de verre hoek binnen knalde: 4-2.

“Vooraf heb ik mijn ploeg gewaarschuwd voor DEVO, dat een lastige ploeg is om tegen te voetballen, fysiek een team wat hard blijft werken en op het randje speelt. Wij wilden graag de goede lijn doorzetten tegen DEVO en zo geschiedde, op het laatste kwartier van de eerste helft na hebben we dik verdiend gewonnen. Met name in de tweede helft waren we heer en meester en maken we twee fantastische doelpunten. Ik heb tegen ze gezegd in de rust dat we in de tweede helft wat korter in de duels moesten zitten zodat we op het juiste moment druk kunnen houden op de bal en dat hebben ze heel goed gedaan in de tweede helft en met zijn allen karakter getoond door er keihard voor te werken
en meters te maken voor elkaar. Ik ben blij dat wij deze lastige pot hebben gewonnen maar komende zondag wacht de volgende tegenstander: VCW uit Wagenberg. De focus ligt alweer op zondag en zo bekijken wij het van week tot week”, aldus OVV-coach Fatih Kaya tegen Voetbalinbreda.nl. Hij is met zijn equipe de dramatische eerste seizoenshelft weg aan het spoelen is, en hoe.

OVV ’67 – DEVO 4-2 (0-2)
0-1 en 0-2 DEVO, 1-2 en 2-2 Tarik Maamar, 3-2 Mounir Maamar, 4-2 Samir Medic.