Datum: zondag 11 juni 2023, 17:22 - Auteur: Redactie

OVV ’67 verslaat Ijzendijke en staat in de promotie-finale

Het gaat geweldig met OVV ’67 in de nacompetitie. Zondagmiddag won de vijfdeklasser op bezoek bij Ijzendijke, waardoor promotie mogelijk is via de finale volgende week.

Op een zonovergoten dag moesten de geelhemden afreizen naar Zeeland, om precies te zijn 142 kilometer met de bus. Ijzendijke, een klein dorpje. De halve finale van de nacompetitie, nog één wedstrijd verwijderd van de finale, maar er moest eerst gewonnen worden om dat te bereiken en zo geschiedde. OVV startte wat afwachtend, Ijzendijke werd een paar keer gevaarlijk voor de goal van OVV, maar door goed verdedigend werk van Julien en Yassin werden de kansen onschadelijk gemaakt. De geelhemden werden wakker geschud zoals wel vaker dit seizoen. Na een minuut twintig werd OVV wat gevaarlijker, good old Tarik Maamar kreeg een kans door een goede steekpass van Samet Aydin, maar zijn poging belandde die in het zijnet. Niet veel later een fantastische bal van wederom Aydin, die Ricardo Carvalho Apolonia lanceerde, die de niet te missen kans verzilverde. Het bezoek uit Oosteind bleef voetballen;  een aanval op rechts met Maamar die de bal goed voor gaf, en de spits van het derde, Koen van Zon, was er als de kippen bij: 0-2. De geelhemden gingen de rust in met een 0-2-voorsprong.

Na de rust was het wederom OVV dat het spel bepaalde, Ijzendijke probeerde met lange ballen nog wel iets te creëren, maar achterin stond het als een huis bij de Brabanders. De 0-3 werd gemaakt door Ricardo Carvalho Apolonia en dit was tevens de eindstand. OVV staat voor het eerst in de clubhistorie in de finale van de nacompetitie voor promotie naar de vierde klasse. “We hebben een prima wedstrijd gespeeld, het was warm en had tegen mijn jongens gezegd houd daar rekening mee en pak op de juiste momenten je rust. In deze hitte moet je doseren anders ben je snel uitgespeeld. We speelden dan ook gecontroleerd, scoorden twee keer voor rust en gaven niet veel weg. Na de rust maakten we de 0-3 en speelden de wedstrijd zakelijk uit. Volgende week wacht Netersel op neutraal terrein, nog een keer alles geven. Dan win je en spelen we volgend jaar in de zondag vierde klasse, wie had dat ooit durven dromen”, aldus OVV-coach Fatih Kaya tegen Voetbalinbreda.nl.

Ijzendijke – OVV ’67 0-3 (0-1)
0-1 Ricardo Carvalho Apolonia, 0-2 Koen van Zon, 0-3 Ricardo Carvalho Apolonia.