Datum: zondag 13 november 2022, 17:17 - Auteur: Redactie

OVV ’67 verslikt zich niet in ‘op papier makkelijk’ HZ ’75

OVV ’67 maakte zondagmiddag in 5A geen fout bij laagvlieger HZ ’75. De ploeg uit Oosteind droomt zowaar van de naam ‘periodekampioen’.

HZ ’75, op papier een makkelijke tegenstander, maar op het veld vaak een tegenstander waar een voetballende ploeg het moeilijk tegen heeft. Eenmaal op  het veld in Hooge Zwaluwe startte OVV furieus. In hoeverre je het een veld kan noemen, want het was een zeer slechte grasmat. OVV had de overhand en de goal hing in de lucht, HZ kwam er niet aan te pas en loerde op fouten van OVV om in de omschakeling toe te slaan. Er werden verschillende mogelijkheden gecreëerd, maar er vielen geen doelpunten.

In de 30ste minuut werd een goede actie ingezet door Samet Aydın in de zestien van de thuisclub, die werd gevloerd en zo kende de scheidsrechter een terechte penalty toe. De penalty werd door Musa Demirtas feilloos binnen geschoten en OVV rook bloed. Drie minuten later werd het 0-2 door een doelpunt van aanvoerder Maks Blokdijk, door een prima genomen corner van Türkay Önal. Een meer dan terechte voorsprong. OVV speelde zijn eigen spel en was op zoek naar het derde doelpunt, maar onverwacht werd er een penalty gegeven door de zeer matig leidende scheidsrechte,r die het af en toe helemaal kwijt was. De assistent-scheidsrechter van OVV gaf nog aan dat het buiten het strafschopgebied was, maar de scheids wees resoluut naar de stip. De pingel werd door HZ goed binnen geschoten en met de stand van 1-2 gingen beide teams de rust in.

Na de rust ging OVV verder om de score uit te breiden en creëerde voldoende kansen, maar faalde in de afwerking, in de 55ste minuut werd een overtreding begaan op Samet Aydın, die deze middag een plaag was voor de thuisdefensie, waarop de scheidsrechter een vrije trap toekende. De mooiste goal van de middag werd gemaakt uit deze toegekende vrije trap, Türkay Önal schoot de bal van 25 meter schitterend in de kruising en de ontlading was groot. De gasten was op zoek naar nog meer; wederom uit een vrije trap die werd genomen door Önal, die de bal panklaar legde op het hoofd van Omar Al Zoubi : 1-4.

Önal was vandaag heel belangrijk als linksback met twee assists en een fantastisch genomen vrije trap. In de slotfase van de wedstrijd werd het nog spannend door slordig balverlies van de ervaren goalie van OVV, maar de overwinning was nimmer in gevaar na die 2-4 en had eigenlijk hoger uit moeten vallen. Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met de dit seizoen succesvolle oefenmeester van OVV: Fatih Kaya.

“Al met al een prima wedstrijd die verdiend werd gewonnen door ons. Volgende week de wedstrijd tegen hekkensluiter TPO, een wedstrijd waarin OVV de eerste periodetitel kan behalen als het verschil met mede koploper Gloria UC wordt goed gemaakt op basis van doelsaldo en er uiteraard gewonnen wordt”, vertelde de voormalige spits met de nodige trots.

HZ ’75 – OVV ’67 2-4 (1-2)
0-1 Musa Demirtas (pen.), 0-2 Maks Blokdijk, 1-2 HZ ’75 (pen.), 1-3 Türkay Önal, 1-4 Omar al Zoubi, 2-4 HZ ’75.