Datum: zondag 2 juni 2024, 17:24 - Auteur: Redactie

OVV ’67 wint bij Grenswachters en blijft dromen van promotie

Vijfdeklasser OVV is dichter bij zijn doel: promotie. Zondag won de ploeg uit Oosteind van Grenswachter, waardoor de halve finale van de nacompetitie bereikt is.

Op de mooie grasmat in Putte nam OVV vanaf minuut 1 de controle over de wedstrijd. De geelhemden waren dominant aan de bal en lieten de bal geduldig rondgaan. Het vele balbezit moest alleen uitgedrukt worden in doelpunten, OVV was oppermachtig en creeerde voldoende mogelijkheden om te scoren. Het publiek mocht in de omstreeks 20e minuut juichn, er werd een speler onderuit gehaald van OVV en de bal lag een meter of 20 van de goal. Mounir Maamar ging achter de bal staan en nam hem vol overtuiging in de linkerhoek, waar de keeper er nog aan zat met zijn vingertoppen, maar de bal er binnenkant paal inviel stand: 0-1. De toon was gezet en OVV loerde op meer, verschillende kansen werden om zeep geholpen of de uitstekend keepende keeper van Grenswachters was een sta in de weg met een aantal prachtige reddingen en hield zo zijn ploeg op de been. Er werd dus niet meer gescoord en OVV ging rusten met een 0-1 voorsprong.

Na rust veranderde er qua spelbeeld niet veel, OVV bleef de baas over de bal en wederom werden er voldoende kansen gecreeerd, maar geen doelpunt. In de 80stee minuut kwam er een moment voor de Grenswachters, OVV werkte de bal niet goed weg op eigen helft en Grenswachters kwam in scoringspositie door een goede steekbal van hun middenveld en hun spits wist daar wel raad mee en zette zo de 1-1 op het scorebord. Iedereen bij OVV dacht ‘het zal toch niet waar zijn’, een minuut of zeven na de goal een fase waarin de Grenswachters geloof kreeg en OVV op zijn hoede moest zijn. Een aantal corners en vrije trappen werden goed verdedigd, waaronder een bal die bij de tweede paal viel, maar keeper Huseyin Efe de bal katachtig uit de goal hield en Julien Kpabitey verdedigend moest optreden door een bal met zijn knie weg te werken. Stand bleef 1-1 tot de 90ste minuut, goed verdedigend werk van Kbabitey op de spits van Grenswachters
zorgde ervoor dat Tygo van Tilburg de bal kreeg. Hij maakte goede actie en dribbelde naar binnen en gaf een prachtige steekpass aan de lopende Alperen Uzun mee. Die kwam de 16 in waar iedereen dacht dat hij zou schieten kapte hij tussen twee man de bal naar binnen en wipte de bal in de korte hoek over de keeper de heen: 1-2.

De blijdschap was zo groot dat alles en iedereen uit Oosteind op Uzun dook na zijn doelpunt. Het werd nog mooier, in de laatste minuten kreeg Kcun Yung de bal op het middenveld, zette een versnelling in, kwam nog een speler van Grenswachters tegen, speelde de bal erom heen en zette zijn sprint door en was niet meer te stoppen. Yung bleef het overzicht bewaren en legde de bal op de goed meegelopen Van Tilburg, die de bal in het doel werkte stand: 1-3 en dit was tevens de eindstand. Na afloop sprak Voetbalinbreda.nl met coach Fatih Kaya, die voor het tweede jaar op rij dicht bij promotie is.

“Vooraf wisten wij de speelwijze van de Grenswachters en waar hun kracht ligt, wij moesten gewoon ons eigen spel spelen en geduldig zijn. Wij speelden met name de eerste 60 minuten ook echt goed, maar wij verzuimden alleen om de trekker over te halen, nu moet ik zeggen ze hadden echt een keeper op goal staan die een aantal ballen prachtig pakte. Al met al is het een dik en dik verdiende overwinning op een lastige tegenstander, ik heb met name genoten van het veldspel in de eerste helft. Het team en de jongens die hebben ingevallen hebben het ook goed gedaan, Alperen Uzun met een goal en Kcun Yung met een fantastische assist op Tygo van Tilburg. Wij hebben als team gestreden voor elke meter en de wedstrijd winnend afgesloten en gaan nu toewerken naar zondag. Boxtel is de volgende tegenstander uit de vijfde klasse D. Nog een wedstrijd verwijderd van de finale, wij gaan er alles aan doen om dat te bewerkstelligen. Bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd.”

Grenswachters – OVV ’67 1-3 (0-1)
0-1 Mounir Maamar, 1-1 Grenswachters, 1-2 Alperen Uzun, 1-3 Tygo van Tilburg.