Datum: zondag 12 mei 2024, 15:12 - Auteur: Redactie

OVV ’67 wint van DIOZ en is zeker van de nacompetitie

In 5B heeft OVV zich verzekerd van promotie-voetbal. De ploeg uit Oosteind won van DIOZ en mag zich op gaan maken voor een spannende apotheose.

OVV trapte af op een zonnig sportpark Uilendonk en de geelhemden namen de leiding in het veld. DIOZ probeerde gevaarlijk te worden door middel van lange ballen op hun snelle spitsen, maar de verdedigers van OVV deden hun werk prima en rond de 15de minuut een terugspeelbal van Tygo van Tilburg, die werd verkeerd ingeschat door Daniel Kpabitey, waardoor de spits plots door kon lopen en zomaar de 0-1 binnen schoot. OVV speelde slecht, maar kwam niet echt in de problemen, rond de 30ste minuut een goede pass van Erdem Uzun op Samir Medic die eerst inhield, maar vervolgens toch de sprint inzette en vrij voor de goal kwam en de gelijkmaker noteerde: 1-1. Vlak voor rust werkte een speler van DIOZ de bal vervolgens in eigen doel en stond het plots 2-1. In de tweede helft veranderde er niet veel, het spel was dramatisch van OVV, maar zonder in de problemen te komen was het de thuisploeg die vaak de bal had. De geelhemden creëerden wat kansjes, maar geen resultaat. Tot in de 85ste minuut Medic kreeg de bal op rechts en met een goede actie naar binnen kwam en werkte de bal prachtig in de kruising knalde met zijn linkerbeen: 3-1. Dit was tevens de eindstand.

“Vooraf aan de wedstrijd wisten wij wat er op het spel stond, als wij zouden winnen is de periode binnen en dat was ook het doel vandaag. Wij speelden dramatisch slecht, ik herkende mijn team vandaag niet. Maar goed, al met al is de doelstelling behaald, wij hebben de punten gepakt en daar gaat het om. Wij kunnen door andere uitslagen zomaar beslag leggen op plaats 3, mits VCW bij SVC punten laat liggen, SVC moet winnen en afwachten wat Gloria doet. Wij staan bovenaan in de tweede periode en hebben in de eindstand onze doelstelling na de winterstop behaald, we gingen voor plaats 4 maar kunnen plaats 3 nog halen en staan dus bovenaan de tweede periode. Als ik zie waar wij stonden voor de winterstop, plaats 6 met 14 punten en nu plaats 4 met 38 punten en uitzicht op plaats 3 eventueel. Ik denk dat wij trots mogen zijn op wat wij hebben laten zien na de winterstop, volgende week nog tegen TPO en dan werken richting de nacompetitie voor promotie”, aldus de zeer contente OVV-coach Fatih Kaya na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

OVV ’67 – DIOZ 3-1 (2-1)
0-1 DIOZ, 1-1 Samir Medic, 2-1 eigen doelpunt, 3-1 Samir Medic.