Datum: donderdag 9 november 2023, 22:11 - Auteur: Redactie

OVV ’67 wordt na rust volledig afgeschminkt door Gloria UC

De topper die zondag werd afgelast, is donderdagavond gewonnen door Gloria. De ploeg uit Oosteind was thuis op voorsprong gekomen, maar na rust werd de match een prooi voor titelkandidaat Gloria UC.

OVV startte furieus en liet meteen zien dat ze de baas waren op het veld, waar Gloria inzakte en probeerde gevaarlijk te worden via langen ballen. De eerste grote kans was voor Yassin Belhadi, een goede combinatie met Samir Medic, die de bal fantastisch met een lobje meegaf aan Yassin werd direct door hem op de slof genomen, maar de vijandelijke keeper pakte de bal goed. Dit smaakte naar meer, niet veel later zette Sefa Yalcindag (foto) door op links en sneed naar binnen en haalde uit, maar wederom pakte de keeper de bal goed. De afvallende bal werd direct geschoten en een speler van Gloria was een sta in de weg waarop wederom de afvallende bal op de goal werd gevuurd en ook deze werd geblokt. In de 33ste minuut een goede pass van Diogo Carvalho Apolonia op Samir Medic, Medic omspeelde zijn directe tegenstander en haalde verwoestend uit: 1-0. Een meer dan verdiende voorsprong voor de geelhemden, dit was tevens de ruststand. Na de rust kwam kwamen de geelhemden niet goed uit de kleedkamer, Gloria maakt in nog geen kwartier tijd de 1-0-voorsprong ongedaan door vier keer te scoren en zo stond OVV plots met 1-4 achter. Het verloop van de tweede helft probeerde OVV nog wel wat te forceren. maar behoudens een vrije trap van Diogo, die hard op de lat terug het veld in kwam creërde het niet veel meer met de 1-5 voor de statistieken eindigde de wedstrijd in het voordeel van het bezoek uit Baarle-Nassau.

“Voor de wedstrijd hebben we de speelwijze iets aangepast en bepaalde afspraken gemaakt, de afspraken werden goed nagekomen. We starten dan ook zeer goed, Gloria zakte wat in en wij probeerden met dieptespel gevaarlijk te worden. Kregen een aantal goede kansen waarvan we er een scoren, het had met de rust minimaal 2-0 moeten staan. Ik weet niet wat er gebeurde na de rust, maar waren het volledig kwijt. De eerste goal valt uit een inworp waar we vergeten druk op de bal uit te oefenen, de bal word geschoten en kwam via de lat terug waarbij de speler die hem schoot ogenschijnlijk buitenspel stond begreep ik, maar onze grensrechter zei van niet dat was een cruciaal moment, ze scoorde vroeg in de tweede helft de gelijkmaker. Niet veel later een voorzet van links die tegen het been van een verdediger aankomt en via de paal binnen valt, daar kan je niks aan doen. Vervolgens valt de 1-3 en 1-4 en was de wedstrijd gespeeld. We zitten op dit moment als team in de hoek waar de klappen vallen en zullen als team op moeten staan en daar heb ik nog steeds alle vertrouwen in. Een overwinning zal de ploeg vertrouwen geven, op naar zondag in en tegen Noordhoek, als we daar spelen zoals in de eerste helft weet ik zeker dat we de drie punten meenemen, want voetballen kunnen wij maar dat moet wel als een eenheid gebeuren”, aldus OVV-coach Fatih Kaya tegen Voetbalinbreda.nl na afloop.

OVV ’67 – Gloria UC 1-5 (1-0)
1-0 Samir Medic, 1-1, 1-2, 1-3, 1-4 en 1-5 Gloria UC.