Datum: maandag 20 mei 2024, 16:23 - Auteur: Redactie

OVV ’67 zegeviert na duel van elf goals en wordt derde

In 5B heeft periodekampioen OVV het seizoen afgesloten met winst bij hekkensluiter TPO. De ploeg uit Oosteind is daarmee op de derde plek geëindigd en maakt zich op voor promotieduels de komende weken.

OVV moest het dus opnemen tegen de nummer laatst TPO uit Moerdijk, inzet de felbegeerde plaats 3 waar OVV graag wil eindigen. Ze waren wel afhankelijk van de uitslag SVC vs VCW en die uitslag was in het voordeel van OVV, zodoende zijn de geelhemden op plaats 3 geëindigd. De wedstrijd op zich werd op een zakelijke manier gewonnen met veel doelpunten waaronder een mooie goal van Samir Medic die na een mooie assist van Mounir Maamar met een omhaal prachtig scoorde, uiteindelijk werd het 3-8 dankzij een hattrick van Diogo Carvalho Apolonia, twee goals van Medic, en treffers van Tarik Maamar, Hicham al Youssofi en Julien Kpabitey.
“Vooraf heb ik de jongens gezegd dat ze vandaag met name plezier moeten maken met het oog op de nacompetitie, hoofdjes leeg en lekker voetballen en zorgen dat we de drie punten meenemen naar Oosteind. Dit is wat ze hebben gedaan, zakelijke overwinning en plaats 3. Wij zijn van ver gekomen en als je dan alsnog derde eindigt mogen wij met zijn allen trots zijn. We zitten in een goede flow, vanaf de maand december 12 wedstrijden gespeeld 10 gewonnen 1 gelijk en 1 verloren: deze lijn moeten wij doortrekken. Tweede jaar op rij nacompetitie om promotie is ook iets waar wij trots op mogen zijn, wij zijn er klaar voor en hebben er superveel zin in”, aldus OVV-trainer Fatih Kaya tegen Voetbalinbreda.nl.
 
TPO – OVV ’67 3-8 (0-3)
0-1 Tarik Maamar, 0-2 en 0-3 Samir Medic, 0-4 Diogo Carvalho Apolonia, 0-5 Hicham el Youssofi, 1-5 TPO, 1-6 Diogo Carvalho Apolonia, 2-6 TPO, 2-7 Diogo Carvalho Apolonia, 2-8 Julien Kpabitey, 3-8 TPO.