Datum: zaterdag 6 april 2024, 16:02 - Auteur: Redactie

PCP bijna gedegradeerd na mokerslag van SV Capelle

PCP zakt diep weg naar de krochten van het amateurvoetbal. Zaterdagmiddag moest het ‘degradatieduel’ met SV Capelle gewonnen worden om nog een kans te maken op handhaving in 4F, maar er werd keihard verloren.

De Brabantparkers van interim-coach Errol Sint-Jago wisten dat alleen de zege telde in Sprang-Capelle. Bij winst zou de achterstand op de veilige zesde plek die SV Capelle bezet slecht een punt bedragen. Maar ondanks een gelijk opgaande eerste helft zonder doelpunten, zakte Poscunt Concordiam Pulchra volledig door het ijs na rust.

De thuisclub opende de score, verdubbelde die marge en maakte gehakt van het bezoek uit Breda. De achterstand op het veilige linkerrijtje is nu opgelopen tot zeven punten met vier duels te gaan. De laatste tijd zielloze selectie lijkt dat nooit meer goed te kunnen maken en dus dreigt de nieuwe zaterdag vijfde klasse na de zomer.

“Of het klaar is? Ja, er moet een wonder gebeuren willen we ons handhaven”, geeft PCP-spits Mustapha Houba toe in gesprek met Voetbalinbreda.nl. “Het was wel geflatteerd vandaag, maar na de 2-0 lieten we het lopen. Dit is erg teleurstellend. Deze situatie hebben we aan onszelf, als hele selectie, te danken.”

SV Capelle – PCP 5-0 (0-0)
1-0, 2-0, 3-0, 4-0 en 5-0 SV Capelle.