Datum: zondag 12 maart 2023, 18:24 - Auteur: Redactie

PCP bijt tanden stuk op VCW na bizarre 94ste minuut

In de 90ste minuut dacht PCP een belangrijke driepunter toegevoegd te hebben aan het puntentotaal in 4C, maar VCW bepaalde anders. In de dying seconds kreeg het tiental uit Brabantpark de pijnlijke gelijkmaker tegen.

Het was een hectische slotfase in Wagenberg en dat is nog bescheiden uitgedrukt. Na een spannende wedstrijd, waarin de dorpelingen de leiding namen voor rust, maar uitblinker Soufiane Meydubi (foto) de gelijkmaker liet aantekenen, leek het duel lange tijd op een puntendeling af te stevenen. Het duurde tot minuut 90 vooraleer wederom Meydubi het vijandelijke netje liet bollen: 1-2 en dolle vreugde in het uitkamp.

Maar die euforie duurde slechts vier minuten. Diep in blessuretijd, toen Mehari Kesate de rode kaart had gezien en captain Perry van Schijndel het veld niet in mocht na een blessurebehandeling, kreeg VCW een corner. “En dan staan wij met een mannetje te weinig en hebben zij er één meer en die kopt de 2-2 binnen”, baalde spits Mustapha Houba na afloop toen hij met Voetbalinbreda.nl sprak.

“We kregen op een heel aparte wijze een tweede gele en dus rode kaart tegen. Het veld was ook dramatisch slecht, maar we hadden hier de drie punten moet pakken. PCP is bezig met een proces (voetballend) en het gaat steeds beter, we pakken ook niet voor niks nu al meer punten na de winterstop dan dat we voor de winterstop in totaal hadden”, kijkt de routinier toch met enige trots naar zijn ploeg.

“Ik blijf het zeggen, met deze selectie moet je top drie spelen en wij geloven dat dat nog steeds mogelijk is. Er is nog niets aan de hand en nog tien wedstrijden te gaan. We gaan dan ook met het volle vertrouwen toewerken naar de aanstaande stadsderby tegen WDS ’19.”

VCW – PCP 2-2 (1-1)
1-0 VCW, 1-1 en 1-2 Soufiane Meydubi, 2-2 VCW.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss