Datum: zondag 20 februari 2022, 16:01 - Auteur: Redactie

PCP bijt zijn tanden stuk op Right ‘Oh na doelpuntenfestijn

Compleet weggegeven: dat waren de twee woorden die passen bij het optreden van PCP zondag in 4C. Right ‘Oh kwam heel goed weg met een punt in het modderbad van Brabantpark.

Op sportpark Lage Kant waren de omstandigheden niet mals: een bedroevende grasmat, veel nattigheid en stormachtig weer. Blijkbaar het recept voor een ongekende voetbalmiddag vol met goals, fouten en spanning. Maar dat het 25 minuten voor tijd bij een 4-1-tussenstand voor de Bredanaars nog spannend zou worden kon niemand bevroeden.

In de eerste helft kwamen de gasten uit Geertruidenberg nog wel op voorsprong, maar dankzij spits Mustapha Houba hingen de bordjes snel weer in evenwicht. Captain Mouhcine Zerouali bood de equipe van trainer Richard Hoogkamer zelfs de voorsprong vlak voor rust. En het werd er enkel mooier op: Achraf Mejout kwam met een dubbelslag: 4-1.

De zege leek in kannen en kruiken, maar dat was buiten de veerkracht van de bezoekende dorpelingen gerekend. Right ‘Oh, dat getraind wordt door ex-Beek Vooruit-coach en Bredanaar Arno Gabriëls profiteerde van zwak verdedigen en keeperswerk bij de thuisclub: 4-2. In het slot viel de 4-3 en in blessuretijd was de domper voor PCP compleet: 4-4 (!).

Na afloop sprak Voetbalinbreda.nl met doelpuntenmaker Zerouali. “Het was ongekend. Het veld was ongelooflijk slecht, je kon nog geen bal breed spelen. In de lucht hadden we veel moeite, zij speelden continu de lange en hoge bal. Drie vrije trappen en opeens is de 4-1-voorsprong die we in de 65ste minuut nog hadden verdwenen. Echt zonde.”

PCP – Right ‘Oh 4-4 (2-1)
0-1 Right ‘Oh, 1-1 Mustapha Houba, 2-1 Mouhcine Zerouali, 3-1 en 4-1 Achraf Mejout, 4-2, 4-3 en 4-4 Right ‘Oh.