Datum: zaterdag 18 mei 2024, 16:12 - Auteur: Redactie

PCP degradeert tegen The Gunners, dat op zijn beurt de nacompetitie misloopt

PCP is voor het tweede jaar op rij gedegradeerd. In 4F hoopte The Gunners daarentegen op de periodetitel, maar dat feest ging ook niet door, want beide stadsrivalen hielden elkaar in evenwicht na een doldwaze slotfase.

Uiteindelijk bleek der stadsderby een wedstrijd om des keizers baard. PCP, dat een zege nodig had en een verliespartij van directe concurrent SV Capelle, zag hoe Capelle uiteindelijk won. Een zege had niks uitgemaakt voor de ploeg van trainer Errol Sint Jago, die na de zomer op wordt gevolgd door Brian Piris. The Gunners moest hopen dat TSC ZA zou verliezen van UVV ’40 en ook dat gebeurde niet, want de Oosterhouters wonnen en kregen de laatste periodetitel. PCP degradeerde.
 
Dus eigenlijk sloeg het duel op sportpark Lage Kant Noord nergens op. Amadou Sherrif scoorde voor rust en ook na de pauze prikte de buitenspeler raak namens de Brabantparkers en Khalid maakte er zelfs 3-0 van. Op dat moment kantelde het duel volledig. Langs de kant werd geroepen dat PCP werd omgekocht, en plots kreeg The Gunners een pingel. Specialist Danny Ummels stuitte echter op de in bloedvorm verkerende PCP-keeper Mo Omar, die de penalty keerde, als stond hij wel voor zijn doellijn.
 
Toch kopte verdediger Joep Adan kort erna raak en stond het 1-3. Het werd 2-3 via Storm Bouman en ook Ummels scoorde: 3-3. Op de moment liet PCP het volledig lopen en redde Omar twee keer op geniale wijze. Hij zegt dat hij naar Advendo gaat en als dat zo is hebben ze in de Hoge Vucht een prima sluitpost te pakken voor de zondag vijfde klasse. Het bleef dus 3-3, waardoor PCP naar de nieuwe zaterdag vijfde klasse afdaalt en The Gunners zich opnieuw gaat opmaken voor een seizoen in de zaterdag vierde klasse.
 
PCP – The Gunners 3-3 (1-0)
1-0 en 2-0 Amadou Sherif, 3-0 Khalid, 3-1 Joep Adan, 3-2 Storm Bouman, 3-3 Danny Ummels.